"Sheryl Crow zag bloedtransfusie Lance Armstrong" Sport
"Sheryl Crow zag bloedtransfusie Lance Armstrong"
Sport

"Sheryl Crow zag bloedtransfusie Lance Armstrong"

Sheryl Crow zag hoe Lance Armstrong in 2004 een bloedtransfusie kreeg en lichtte later het gerecht hierover in. Dat meldt het Amerikaanse dagblad The New York Daily News, dat het boek 'Wheelman' van journalisten Reed Albergotti en Vanessa O'Connell al kon inkijken.

Volgens het boek, dat volgende week dinsdag verschijnt, vergezelde de Amerikaanse zangeres haar toenmalige partner in zijn privévliegtuig, dat op weg was naar België. De auteurs beweren dat Armstrong tijdens de vlucht de transfusie tegenover Crow helemaal niet verborgen hield. "Hij vertrouwde erop dat Crow niet naar de pers zou stappen om het dopingprogramma uit de doeken te doen. Hij verklaarde dat het gewoon bij de sport hoorde, dat alle renners hetzelfde deden."

Crow werd in 2011 aan de tand gevoeld door de Food and Drug Administration, dat onderzoek deed naar mogelijk dopinggebruik in het US Postal-team. In ruil voor eerlijke medewerking hoefde de zangeres geen strafrechtelijke vervolging te vrezen. Het gestarte onderzoek werd in 2012 om onduidelijke redenen stopgezet. De Amerikaan, die in 2006 zijn relatie met Crow beëindigde, werd echter na het rapport van het Amerikaanse Antidopingagentschap (USADA) levenslang geschorst. Daarnaast moest hij zijn zeven Tourzeges afstaan.

Belga Archieffoto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties