Spaans voetbal op z'n gat, euhm... kop: fan steekt vinger bij speler daar waar de zon niet schijnt Sport
Spaans voetbal op z'n gat, euhm... kop: fan steekt vinger bij speler daar waar de zon niet schijnt
Sport

Spaans voetbal op z'n gat, euhm... kop: fan steekt vinger bij speler daar waar de zon niet schijnt

Een opmerkelijk incident deed zich voor met een supporter in La Liga. Tijdens een inworp van Sevilla-speler Lucas Ocampos besloot een fan van de thuisploeg Vallecano tot een nogal ‘ongepaste’ handeling door zijn vinger in Ocampos' achterwerk te steken. Ondanks de provocatie bleef Ocampos heel kalm.

De actie van de supporter werd echter niet gesmaakt door Ocampos, en ook Sevilla veroordeelde het incident sterk. Na de wedstrijd, die Sevilla met 1-2 won, sprak Ocampos zijn ongenoegen uit over het voorval. Hij hoopt dat La Liga de kwestie serieus neemt, vergelijkbaar met hoe ze omgaan met racisme in het voetbal. Ocampos benadrukte dat hoewel fans van Rayo normaal gesproken respectvol zijn, er altijd wel één uitzondering lijkt te zijn.

"Mocht dit gebeuren in het vrouwenvoetbal..."

Ondanks zijn kalmte tijdens de wedstrijd, deelde Ocampos na afloop zijn bezorgdheid over het incident. Als vader van twee dochters hoopt hij dat zij nooit zoiets zullen ervaren. Ocampos benadrukte ook de ernst van de situatie, vooral als zoiets zou gebeuren in het vrouwenvoetbal. Sevilla liet ook van zich horen met een verklaring over het voorval.

"We hopen op passende maatregelen"

Ze uitten hun afkeer over de obscene en ongepaste daad jegens Ocampos in het Estadio de Vallecas. Als voorstander van een competitie van wereldklasse benadrukte Sevilla FC dat dergelijk gedrag niet getolereerd mag worden. Ze hebben de zaak doorgegeven aan La Liga en hopen dat passende maatregelen worden genomen, zoals voorgeschreven in de reglementen, om herhaling te voorkomen. Hieronder kun je de beelden van het incident bekijken:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties