Speciale bokskamp in aantocht: Jake Paul (27) versus Mike Tyson (57). "Benieuwd wat dit kind kan tegen mij" Sport
Speciale bokskamp in aantocht: Jake Paul (27) versus Mike Tyson (57). "Benieuwd wat dit kind kan tegen mij"
Sport

Speciale bokskamp in aantocht: Jake Paul (27) versus Mike Tyson (57). "Benieuwd wat dit kind kan tegen mij"

Komende zomer staat er een opmerkelijke bokswedstrijd op het programma. De legendarische Mike Tyson (57) zal in juli de boksring betreden om het op te nemen tegen de 27-jarige YouTuber en professioneel bokser Jake Paul. Het evenement vindt plaats in het American Football-stadion in Dallas en wordt live gestreamd op Netflix.

Op 20 juli staat het sensationele gevecht gepland in het AT&T Stadium in Dallas, een American Football-stadion met een capaciteit van maar liefst 80.000 toeschouwers. Het event zal live worden gestreamd op Netflix, dat de aankondiging van de strijd bekendmaakte met een promotiefilmpje. In dit filmpje arriveert Paul met een helikopter bij Tyson, waar ze voor het eerst oog in oog staan. Het is duidelijk dat er hoog wordt ingezet voor het gevecht.

"Benieuwd wat dit ambitieus kind kan tegen mij"

Om alvast wat op te warmen voor de wedstrijd, hebben beide heren zelfverzekerde quotes gegeven. Tyson verklaarde: “Jake Paul is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd als bokser, dus het zal interessant zijn om te zien wat een ambitieus 'kind' kan bereiken tegen de ervaring van de GOAT (Greatest of All Time, red.).” Paul, uiteraard niet onder de indruk, reageerde: “Het is mijn doel om wereldkampioen te worden, en nu krijg ik de kans om mezelf te bewijzen tegen de grootste zwaargewichtkampioen aller tijden, de slechtste persoon op deze planeet en de gevaarlijkste bokser aller tijden. Het is tijd om ‘Iron Mike' te laten slapen.”

Professioneel gevecht? 

Paul, de partner van de bekende Nederlandse schaatster Jutta Leerdam, heeft in zijn bokscarrière tot nu toe 9 overwinningen behaald, waarvan 6 met knock-out, en slechts 1 nederlaag, tegen Tommy Fury, de jongere broer van zwaargewicht Tyson Fury, begin 2023. Mike Tyson ging in 2005 met pensioen maar keerde in 2020 al eens terug naar de boksring voor een exhibitiegevecht tegen Roy Jones Jr. Het is nog niet duidelijk of deze wedstrijd zal worden gecategoriseerd als een professioneel gevecht of een exhibitioneel evenement.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties