Standard daagt Ruytinx voor rechter wegens "bewuste aanslag" Sport
Standard daagt Ruytinx voor rechter wegens "bewuste aanslag"
Sport

Standard daagt Ruytinx voor rechter wegens "bewuste aanslag"

Standard stelt een burgerlijke procedure in tegen Bjorn Ruytinx en OH Leuven wegens "agressie met voorbedachten rade" ten aanzien van Mehdi Carcela. De Rouches gaan niet akkoord met de straf die Ruytinx kreeg voor zijn horrortackle tijdens het duel tussen de twee eersteklassers op 8 december.
Ruytinx kreeg voor zijn lachje na een gruwelijke tackle op Standard-middenvelder Carcela uiteindelijk één speeldag schorsing opgelegd. Voor de tackle zelf kon hij geen extra straf meer krijgen omdat scheidsrechter Tim Pots hem tijdens de wedstrijd al een gele kaar had gegeven. Carcela werd op zijn beurt vier speeldagen geschorst omdat hij de verdediger van OHL meteen na de tackle in het gezicht sloeg.

"Bewuste aanval"

Standard trekt daarom naar de burgerlijke rechtbank. Zij verwijten Ruytinx en OHL "agressie met voorbedachten rade" ten aanzien van Mehdi Carcela en wil "een vergoeding voor de geleden schade".

"Voetbal is een spektakel dat niet zonder gevaar is voor de spelers, het is daarom dat de acties die blessures kunnen veroorzaken gesanctioneerd worden met een gele of rode kaart. Als een spelactie een aanzienlijke schade veroorzaakt bij een andere speler, wordt dit terecht beschouwd als een ongeval, zoals dit eveneens kan voorkomen bij andere risicospektakels" klinkt het op de website van Standard.

"Wat betreft de actie en de houding van de heer Ruytinx, geloven wij dat het geen ongeluk was, maar wel een bewuste aanval. Zulke weloverwogen daad met voorbedachten rade, kan juridisch worden gekwalificeerd als een misdrijf. Dus indien voetbal vooreerst een sport en een spel is, mag het volgens ons geen wetteloze zone zijn en dient men er worden aan herinnerd dat de inzet groot is. Een dergelijke blessure veroorzaakt altijd een waardevermindering van de speler."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties