Stefano Mauri (Lazio) zes maanden geschorst in omkoopschandaal Sport
Stefano Mauri (Lazio) zes maanden geschorst in omkoopschandaal
Sport

Stefano Mauri (Lazio) zes maanden geschorst in omkoopschandaal

De Italiaanse sportrechtbank heeft Stefano Mauri voor zes maanden geschorst voor zijn aandeel in het Calcioscommesse, het omkoopschandaal in het Italiaanse voetbal. Zijn club Lazio, de nieuwe werkgever van Lucas Biglia (ex-Anderlecht), moet 40.000 euro boete betalen.

Mauri, aanvoerder van Lazio, riskeerde in totaal 4,5 jaar schorsing omdat hij zou hebben meegewerkt aan het vervalsen van de competitiewedstrijden Lazio-Genoa (14 mei 2011) en Lecce-Lazio (22 mei 2011). In het kader van het onderzoek zat hij in mei 2012 overigens al enkele dagen in de cel.

Voor Lazio dreigde een aftrek van 6 punten, voor Genoa en Lecce 3 punten. De disciplinaire commissie gaf Lecce enkel een boete van 20.000 euro, Genoa werd dan weer vrijgesproken.

Het Calcioscommesse barstte in juni 2011 los. Een ander luik van het onderzoek naar matchfixing leidde onder meer tot een zware schorsing voor gewezen Bari-doelman Jean-François Gillet.

Belga Archieffoto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties