Stybar: "Dit parcours is helemaal mijn ding" Sport
Stybar: "Dit parcours is helemaal mijn ding"
Sport

Stybar: "Dit parcours is helemaal mijn ding"

“Als ik zelf een WK-parcours kon uitstippelen, kwam de omloop in Hoogerheide in de buurt.” Of hoe één uur fietsen een tweevoudige wereldkampioen veldrijden als Zdenek Stybar laaiend enthousiast kan maken. “Of ik de Belgen nerveus maak omdat ik start? Dat zou jammer zijn voor hen.”

Hoogerheide, donderdagmiddag, één uur. Zestig minuten voor de officiele opening van het trainingsparcours - een strook van een tweetal meter naast de omloop waarop dit weekend wordt gekoerst - klimt Zdenek Stybar op zijn veldritfiets. De Specialized Crux die bijna één maand stof had verzameld in de werkplaats van mecanicien Gilbert De Laet. Want de focus van de Tsjech lag de hele januarimaand op de voorbereiding van het wegseizoen. “Natuurlijk spookte meedoen aan het wereldkampioenschap veldrijden al een poosje door mijn hoofd. Omdat het vlak bij me in de buurt is, en gewoon omdat ik crossen nog steeds leuk vind. Maar de enige manier waarop die interesse tot uiting kwam, was het feit dat ik de weerberichten de hele tijd door nauwlettend volgde. Ik keek niet eens naar de uitzendingen van de veldritten die na Nieuwjaar volgden. Te druk bezig met trainen. De beslissing of ik al dan niet wilde starten in Hoogerheide wilde ik niet nemen voor ik het parcours met eigen ogen had gezien.”

Lees meer in de sportbijlage van uw krant

Foto PN: Stybar verkent het parcours in Hoogerheide GUY VERMEIREN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties