Stybar: "Enkele dagen geleden overwoog ik nog om niet te starten" Sport
Stybar: "Enkele dagen geleden overwoog ik nog om niet te starten"
Sport

Stybar: "Enkele dagen geleden overwoog ik nog om niet te starten"

De Tsjech Zdenek Stybar heeft zondag op het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide voor de derde keer in zijn carrière de wereldtitel in het veldrijden bij de elite veroverd.

"Ik heb geen superspecifieke trainingen gedaan voor deze race", aldus de 28-jarige Stybar, die afgelopen winter deelnam aan zes veldritten. "Enkele dagen geleden overwoog ik zelfs om niet te starten, want ik vermoedde dat ik geen kans maakte. Ook zaterdag bij de verkenning van het parcours dacht ik dat het te technisch zou zijn voor mij, maar gelukkig was het zondag droog en zonnig."

"Voor mij is het moeilijk om het niveau in het veldrijden in te schatten, gezien ik door mijn wegcarrière een andere renner geworden ben. Maar als ik naar Nys kijk, die 37 is, dan kan je je toch afvragen of de andere veldrijders wel even gefocust zijn als Sven. Mijn respect voor hem is in ieder geval enorm."

"Mijn besluit staat nu nog niet vast of ik volgend jaar in Tabor mijn trui zal verdedigen. Voor het Tsjechisch veldrijden zou dat natuurlijk een goede zaak zijn. Dat we de regenboogtrui volgend seizoen niet vaak zullen zien? De kleur van de trui doet er eigenlijk niet toe. In België is veldrijden sport nummer een. De mensen kijken niet naar een race omdat de wereldkampioen er is, maar omdat veldritten spannende evenementen zijn", besloot de Tsjech, die ook de wereldtitel pakte in Tabor 2010 en Sankt Wendel 2011.

JKE/DCM

Foto GMAX

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties