Supporter die Lukaku beledigde krijgt stadionverbod Sport
Supporter die Lukaku beledigde krijgt stadionverbod
Sport

Supporter die Lukaku beledigde krijgt stadionverbod

Liam Jones is maandag veroordeeld tot een stadionverbod voor drie seizoenen en een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden omdat hij in november apengebaren naar Rode Duivel Romelu Lukaku gemaakt had. Dat maakten Engelse media bekend.

De Rode Duivel, die vorig seizoen door Chelsea uitgeleend werd aan West Bromwich Albion, zorgde in de slotfase van het competitieduel tussen Sunderland en West Brom (2-4) van eind november van op de stip voor de derde treffer voor de Baggies. Toen hij zijn doelpunt vierde, imiteerde een fan van de thuisploeg die in de buurt stond een aap.

"Vogeltjesdans"

De bewuste fan werd al snel geïdentificeerd door de politie. In eerste instantie pleitte Jones onschuldig en verklaarde dat hij enkel de 'vogeltjesdans' deed, maar toen hij een proces riskeerde gaf hij op een tweede hoorzitting toe dat zijn gebaren racistisch geïnspireerd waren. Daarop legde een rechtbank uit Sunderland hem de zware sanctie op.

Lukaku zelf, die dit seizoen opnieuw voor Chelsea speelt, scoorde vorig seizoen zeventien doelpunten voor West Brom.

Belga, archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties