Twee tennissers brengen het betere duw- en trekwerk na hun wedstrijd op de Open d'Orléans Sport
Twee tennissers brengen het betere duw- en trekwerk na hun wedstrijd op de Open d'Orléans
Sport

Twee tennissers brengen het betere duw- en trekwerk na hun wedstrijd op de Open d'Orléans

Beleefdheid en tennisetiquette verdwenen als sneeuw voor de zon toen twee spelers betrokken raakten in een ‘duwpartij’ en door de umpire moesten gescheiden worden op de Open d'Orléans in Frankrijk. De Fransman Corentin Moutet was woedend op zijn Bulgaarse tegenstander Adrian Andreev. Hij beweerde dat zijn rivaal twee keer 'f*** you' zei terwijl hij in zijn ogen keek en hem naar verluidt bedreigde.

Nummer 247 van de wereld Andreev kwam terug van een set achterstand en won de wedstrijd bij de laatste 16 met 2-6, 7-6, 7-6. Na afloop ging het duo de traditionele handdruk maken, wat echter resulteerde in een boze woordenwisseling en het betere duw- en trekwerk. Moutet bracht op Instagram zijn kant van het verhaal.

“Verstopt achter veiligheidsmensen”

Hij schreef: "Ik wil me niet verontschuldigen voor wat er na de wedstrijd gebeurde. Als een speler zichzelf toestaat om twee keer 'f*** you' te zeggen terwijl hij me in de ogen kijkt, kan ik niet anders dan hem op mijn manier duidelijk maken dat dit geen dingen zijn die gedaan worden. Hij bedreigde me en vroeg me bij de uitgang van het veld op hem te wachten, iets wat ik natuurlijk deed.”

Moutet ging verder: “Ik had 10 minuten nodig om hem te vinden. Hij zat ergens verstopt achter zes veiligheidsmensen.” Daarna richtte hij zich rechtstreeks tot Andreev: “Ik heb je dreigementen gehoord. Maar je hebt ze niet uitgevoerd. Je zat ergens verstopt. Ik wacht dus nog altijd op je, dan kunnen we rustig praten." Moutet had een wildcard-uitnodiging gekregen voor het toernooi in zijn thuisland en bleef gefrustreerd achter door zijn vroege exit in het toernooi. Het was de tweede keer dat het duo elkaar ontmoette en Andreev won eerder deze maand ook al in Genua. Benieuwd hoe de sfeer zal zijn als ze nog eens samen op de baan staan… Hieronder beelden van het incident.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties