UEFA schorst Mourinho Sport
UEFA schorst Mourinho
Sport

UEFA schorst Mourinho

De UEFA heeft Real Madridtrainer José Mourinho voor twee duels aan de kant gezet nadat hij twee spelers bewust een schorsing liet oplopen.
Mourinho droeg tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Ajax aan spelers Xabi Alonso en Sergio Ramos op om een tweede gele kaart te vangen, zodat ze hun schorsing zouden kunnen uitzitten tijdens de volgende wedstrijd, die voor Real niet meer van belang was. Beide spelers komen ervanaf met een geldboete van 20.000 euro, de club zelf kreeg een boete van 120.000 euro. Twee andere betrokken spelers kregen lagere boetes.

Gezien de beelden van die match duidelijk laten zien dat Mourinho de bewuste instructies geeft, wordt hij - naast de geldboete van 40.000 euro die hij krijgt – geschorst voor twee Europese wedstrijden, waarvan de tweede een voorwaardelijke is met een proefperiode van drie jaar.

Woensdag volgt ook nog uitspraak over CFR Cluj-coach Sorin Cârtu die de dug-out van FC Basel in volle frustratie in de vernieling trapte. (PhPa)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties