Van den Broeck: "Tijdritten worden beslissend" Sport
Van den Broeck: "Tijdritten worden beslissend"
Sport

Van den Broeck: "Tijdritten worden beslissend"

Jurgen Van den Broeck kijkt reikhalzend uit naar de 99ste editie van de Tour die op 30 juni 2012 in Luik op gang geschoten zal worden. De Morkhovenaar werd in de Tour van 2010 vijfde en moest in de editie van dit jaar noodgedwongen opgeven na een zware val.

"Het is altijd speciaal wanneer de Tour door België komt, maar het is echt ongelooflijk wanneer de Grand Départ er plaatsvindt", verklaarde Van den Broeck vanuit Parijs.

"Ik zit na mijn val van dit jaar met revanchegevoelens. Het is immers bijzonder frustrerend om La Grande Boucle vanuit de zetel voor televisie te moeten volgen. Voor de Tour 2012 zal ik echt alles geven."

De Tour 2012 heeft drie aankomsten bergop (La Planche des Belles Filles, La Toussuire en Peyragudes) en de renners moeten in totaal 96,1 km tegen de klok rijden.

"Het valt me op dat er weinig aankomsten bergop zijn, maar wel veel beklimmingen voor de aankomst. Er komt dus een wedstrijd in de cols en één erna. De tijdritten worden beslissend. Toen ik jonger was, beheerste ik die discipline, daar ga ik nu dan ook harder aan werken om mijn kansen gaaf te houden", aldus Van den Broeck.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties