Vete tussen Verhoeven en 'aartsvijand' bereikt climax na 'laffe' trap van Ben Saddik: "Ik walg hier van, verban hem!" Sport
Vete tussen Verhoeven en 'aartsvijand' bereikt climax na 'laffe' trap van Ben Saddik: "Ik walg hier van, verban hem!"
Sport

Vete tussen Verhoeven en 'aartsvijand' bereikt climax na 'laffe' trap van Ben Saddik: "Ik walg hier van, verban hem!"

De rivaliteit tussen de Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven en de Belgisch-Marokkaanse Jamal Ben Saddik bereikte in Arnhem een nieuw dieptepunt. Ben Saddik stormde de ring in nadat Verhoeven zijn pupil had verslagen en probeerde een trap in het gezicht van de Nederlandse wereldkampioen te geven. De beveiliging kon gelukkig op tijd ingrijpen. "Onacceptabel," zei Rico Verhoeven. Veel kickboksfans noemden het een ‘laffe’ daad van Ben Saddik.

Khachabs coach, Jamal Ben Saddik, is al jarenlang de ‘aartsvijand’ van Verhoeven. Hun langdurige verbale strijd kreeg zaterdagavond een kortstondige fysieke dimensie. Verhoeven won de halve finale van de Glory Grand Prix in Arnhem relatief eenvoudig van Ben Saddiks pupil. Maar direct na de kamp betrad Ben Saddik de ring en probeerde hij Verhoeven een trap te verkopen. “Deze man moet gewoon uit deze sport worden verbannen. Het is onacceptabel,” reageerde Verhoeven.

(lees verder onder de video)

"Ik walg hier echt van"

Het incident is verre van een goede reclame voor de sport. In de finale van de Grand Prix versloeg Verhoeven vervolgens zijn landgenoot Levi Rigters in een spectaculair gevecht, waarin hij na een spinning back fist zelf even tegen het canvas ging. "Ik walg er echt van. Ik walg van dit gedrag. Dit wil je toch niet zien in de ring?" benadrukte Verhoeven na de finale. “Ik heb deze gozer al twee keer total loss geslagen, dus ik ben echt niet bang voor hem. Hij is al de grootste en sterkste van iedereen, maar nog steeds stopt hij zichzelf helemaal vol. Dat is toch ongelooflijk?" aldus Verhoeven, verwijzend naar het dopinggebruik van Ben Saddik in het verleden.

(lees verder onder de video)

Niet de eerste keer

De Belgische Marokkaan zat eerder een schorsing van vijftien maanden uit vanwege doping. De slechte relatie tussen Verhoeven en Ben Saddik gaat terug naar 2017, toen de Nederlander tijdens een staredown door Ben Saddik in zijn gezicht werd gespuugd. Verhoeven versloeg Ben Saddik tweemaal, waarvan een keer na een ware slijtageslag in 2021, en verloor ook een keer. Om onduidelijke redenen deed Ben Saddik zaterdag niet mee aan het toernooi. Volgens de organisatie sloeg Ben Saddik een aanbod af, terwijl hij zelf beweert dat dat niet het hele verhaal is.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties