Vier wedstrijden WK 2006 gefikst door gokmaffia Sport
Vier wedstrijden WK 2006 gefikst door gokmaffia
Sport

Vier wedstrijden WK 2006 gefikst door gokmaffia

Minstens vier wedstrijden op het WK voetbal van 2006 in Duitsland zouden gefikst zijn door de Aziatische gokmaffia. Dat beweert de Canadese onderzoeksjournalist Declan Hill in zijn nieuwe boek The Fix.

Hill ontmoette Lee Chin, een fixer van die gokmaffia, in Bangkok in 2005 en die vertelde hem vooraf hoe enkele WK-matchen zouden aflopen. De man nam Hill ook mee naar een vergadering met de Ghanese voetbalbond, waar afgesproken werd dat Ghana tegen betaling twee wedstrijden zou verliezen; een meeting waar Hill foto’s en geluidsopnames van zou hebben.

Wereldkampioen Italië
Naast Ghana zouden ook Ecuador en Oekraïne bij de zwendel betrokken zijn geweest. De verkochte matchen zouden onder meer wereldkampioen Italië een handje geholpen hebben.

Frank De Bleeckere
Opvallend detail: onze landgenoot Frank De Bleeckere was scheidsrechter tijdens de twee van de verkochte matchen. Hill onderstreept wel dat hij geen enkele aanwijzing heeft dat De Bleeckere op de hoogte was van de gefikste wedstrijden. (RV)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties