Voetbal kijken is hartinfarct krijgen Sport
Voetbal kijken is hartinfarct krijgen
Sport

Voetbal kijken is hartinfarct krijgen

Een voetbalwedstrijd bekijken is niet alleen slecht voor de lever. Ook ons hart lijdt er zwaar onder. Het is zelfs zo erg dat een beslissende wedstrijd voor een hartaanval kan zorgen. Dat de Nederlanders dat maar in het achterhoofd houden als de Spanjaarden in de allerlaatste seconde het winnende doelpunt tegen de netten prikken.

Het zijn Duitse onderzoekers die met de resultaten komen aanwaaien. En een Nederlandse hoogleraar bevestigt die. Volgens hem kan het bekijken van een spannende voetbalwedstrijd inderdaad het hart doen begeven. Dat toonde een onderzoek uit 1996 ook al eens aan. Vooral het bekijken van een strafschoppenreeks zou niet zonder risico’s zijn.

De hoogleraar verbiedt het kijken van levensbelangrijke voetbalwedstrijden uiteraard niet. Maar hij raadt wel aan om de matchen in groep te bekijken. Dan is de druk immers iets minder groot. Wel moet je dan van de drank, sigaretten en vettige frieten afblijven. Want ook die zaken hebben een invloed op de gezondheid van uw hart.

Voetbal? Frieten? Sigaretten? De voetbalfanaat in de straat hoeft niet langer te zoeken naar zijn doodsoorzaak. (SF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties