Volgens Ronnie O'Sullivan heeft het snooker geen Luca Brecel nodig maar... een Max Verstappen Sport
Volgens Ronnie O'Sullivan heeft het snooker geen Luca Brecel nodig maar... een Max Verstappen
Sport

Volgens Ronnie O'Sullivan heeft het snooker geen Luca Brecel nodig maar... een Max Verstappen

Ronnie O'Sullivan wil graag zien dat een jonge speler de snookertour domineert - net zoals Max Verstappen dat doet in de Formule 1. O’Sullivan, door velen beschouwd als de grootste speler in de geschiedenis van de sport, is momenteel op 47-jarige leeftijd de huidige nummer één van de wereld - en hij vindt dat niet per se een goede zaak. The Rocket sprak over de huidige staat van het snooker na zijn overwinning op de Shanghai Masters, nadat hij in het verleden zeer kritisch was geweest over de jongere generatie in de sport.

Na zijn 6-3 overwinning op Ali Carter legde O'Sullivan uit: "Ik denk dat de sport iemand nodig heeft zoals Verstappen, ik denk dat de sport altijd spannender is als één speler kan domineren. Iedereen wil zien dat die speler verliest. Maar op dit moment is er niet echt één speler die domineert. Er zijn veel, heel goede spelers, er zijn enkele zeer goede spelers uit België. Ben Mertens is goed, natuurlijk heeft Luca Brecel het wereldkampioenschap gewonnen. China heeft ook heel veel goede spelers.”

"Er is eentje nodig die écht domineert"

"Het zou mooi zijn om te zien dat een van hen echt domineert. Elke sport heeft er een nodig, zoals Verstappen, hij wint alles, mensen willen gewoon zien dat hij verliest,” ging The Rocket verder. "Mensen willen de echt dominante spelers zien om te kijken of iemand hen kan verslaan. Snooker heeft er zo eentje nodig." Het was in 2020 dat O'Sullivan, die op 17-jarige leeftijd zijn eerste rankingevenement won, de jonge generatie hard bekritiseerde.

"Ik kijk graag naar Brecel"

Hij zei destijds: "Ze zijn zo slecht. Ik denk dat ik een arm of been zou moeten verliezen om buiten de top 50 te vallen!” Sindsdien heeft hij die houding verzacht en heeft hij lof geuit voor degenen die aan het begin van hun carrière staan. Eerder dit jaar verloor hij van Brecel (28) en zei: "Hij is zo'n goede speler, ik hou ervan om naar hem te kijken spelen. Zijn stoottechniek, hij gaat zo goed door de bal."

(Bron: Daily Star)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties