Voormalig Wimbledon-finalist David Nalbandian zet punt achter carrière Sport
Voormalig Wimbledon-finalist David Nalbandian zet punt achter carrière
Sport

Voormalig Wimbledon-finalist David Nalbandian zet punt achter carrière

De Argentijnse tennisser David Nalbandian, voormalig nummer drie van de wereld, stopt op het einde van het jaar met tennissen. De 31-jarige Zuid-Amerikaan heeft te veel last van een aanhoudende schouderblessure. Dat kondigde hij dinsdag aan op een persconferentie in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

"Dit is een moeilijke dag", zei Nalbandian. "Ik ben de sport heel erg dankbaar." Nalbandian speelt op 23 november nog een partij tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2), maar bergt dan definitief zijn tennisracket op.

In 2006 behaalde Nalbandian zijn hoogste notering op de wereldranglijst met een derde plaats. Nu is hij echter weggezakt naar de 231e plaats. In totaal won hij elf toernooien waarvan de laatste overwinning dateert van 2010. Eén van zijn grootste prestaties was het behalen van de finale van Wimbledon in 2002, waar hij echter de boot inging tegen de Australiër Lleyton Hewitt.

Foto: AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties