Waasland-Beveren houdt Kortrijk op gelijkspel Sport
Waasland-Beveren houdt Kortrijk op gelijkspel

Waasland-Beveren en Kortrijk hebben er een spannende wedstrijd van gemaakt. De Waaslanders - lang met tien - kopen niets met dit gelijkspel na de zeges van Oostende en Lierse.

Hein Vanhaezebrouck posteerde Clepkens - de voor Nieuwjaar overgekomen publiekslieveling van.. jawel, Waasland-Beveren - onder de lat ten koste van Keet, die het gelag betaalde voor een slechte prestatie tegen Lierse. Net voor het kwartier was het raak. De Smet mocht twee keer op rij voorzetten en Coulibaly kopte de bal over Coosemans binnen. Santini kreeg een minuut later zelfs de 0-2 aan de voet maar zijn gekraakt schot werd gepakt door Coosemans.

Henkens kon even later gelijkmaken maar besloot in het zijnet. De thuisploeg nam het heft in handen en drukte Kortrijk op eigen helft terug. Vrijschop Henkens, die door Belhocine van richting werd veranderd en een klungelachtige Clepkens liet de bal door de handen glippen: 1-1.

Demjan zette na de rust meteen de toon en knalde maar net naast. De ongelukkige Bojovic haakte even later De Smet in volle loop en moest met een tweede gele kaart naar de kant. Lang leek de tweede Kortrijkse treffer niet op zich laten te wachten maar gelukkig voor de Waaslanders scoorde Coulibaly uit buitenspel. Net voor het uur beging Cale een lichte fout op Capon en Derycke legde de bal op de stip. Santini trapt in de hoek maar Coosemans zat er goed tussen en de bal sprong via de paal weg.

De thuisploeg putte moed uit de gemiste strafschop en trok ten aanval. Veselinovic trapte gekruist maar net over, Trickovski mikte nog een vrijschop richting onderkant lat maar Clepkens duwde over.

WAASLAND-BEVEREN: Coosemans, D'Ulivo, Belhocine, Bojovic, Cale, Godemèche, Sibum, Henkens, Trickovski, Veselinovic, Demjan. KV KORTRIJK: Clepkens, Heylen, Chanot, Tomasevic, Oussalah, De Mets, Pavlovic, Mahau, De Smet, Santini, Coulibaly. Vervangingen: 24' D'Ulivo door Gershon, 46' Mahau door Capon, 54' Demjan door Vermeulen, 78' Pavlovic door Raman, 78' Henkens door Lebbihi Doelpunten: 13' Coulibaly 0-1, 32' Belhocine 1-1. Gele kaarten: 3' Bojovic (tackle), 9' Oussalah (trekfout), 59' Cale (sliding). Rode kaart: 50' Bojovic (haakfout, 2x geel). Scheidsrechter: Thierry Derycke. Toeschouwers: 3.500.