Wat nu Antwerp? FIFA maakt schorsing technisch directeur Marc Overmars wereldwijd Sport
Wat nu Antwerp? FIFA maakt schorsing technisch directeur Marc Overmars wereldwijd
Sport

Wat nu Antwerp? FIFA maakt schorsing technisch directeur Marc Overmars wereldwijd

De FIFA heeft besloten dat de schorsing van Marc Overmars, die werd opgelegd vanwege grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn tijd bij Ajax, nu wereldwijd van kracht is. Hierdoor is het voor de Nederlander onmogelijk geworden om zijn functie als technisch directeur bij Antwerp uit te oefenen.

Aanvankelijk leek het erop dat Overmars, ondanks zijn in november officieel aangekondigde schorsing van één jaar in Nederland, zich geen zorgen hoefde te maken over zijn positie bij Antwerp. Maar nu blijkt dat het dossier toch een vervolg krijgt, aangezien de FIFA zijn schorsing wereldwijd heeft uitgebreid. Dit betekent dat de 50-jarige Nederlander in principe tot november 2024 zijn functie niet kan uitoefenen bij Antwerp.

300 pagina's Whatsapp-berichten

Volgens het FIFA-reglement hebben nationale voetbalbonden de verplichting om de wereldvoetbalbond op de hoogte te stellen van sancties bij ernstige overtredingen. Seksueel misbruik en seksuele intimidatie worden expliciet genoemd als voorbeelden van dergelijke overtredingen, naast zaken zoals matchfixing. In februari 2022 vertrok Overmars bij Ajax na meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijk personeel. Zo is er sprake van 300 pagina's aan WhatsApp-berichten die Overmars deelde over een periode van 3,5 jaar.

Therapie

Overmars volgde na het uitbreken van de zaak twee therapiesessies, maar stopte daarna omdat het niet bij hem paste. Nog geen twee maanden later werd hij technisch directeur bij Antwerp. Bij de landskampioen willen ze eerst alle details bestuderen voordat ze een reactie geven. Wordt dus zeker nog vervolgd.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties