Weekend vol voetbalrellen (video’s) Sport
Weekend vol voetbalrellen (video’s)
Sport

Weekend vol voetbalrellen (video’s)

Het was afgelopen weekend weer likkebaarden geblazen voor de voetbalhooligans van deze wereld. De Brugse vechtjassen mochten de titel van Anderlecht doorspoelen met een stevige slok water uit het waterkanon. Maar ook tijdens SS Lazio - AS Roma, een traditioneel zwaarbeladen duel in de Italiaanse competitie, hielden de supporters het niet droog.

“Het is warm, dan kunnen we wel een streep water uit het waterkanon hebben”, dachten ze gisteren in Brugge. Tijdens en na de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht maakte een aantal Brugse relschoppers het de politie dan ook knap lastig. Ze gooiden met verkeersborden en omheiningen door de lucht. Ook enkele auto’s moesten eraan geloven. De politie antwoordde met het waterkanon. 28 agenten raakten gewond.

Ook in Rome kookten de potten over. Tijdens de traditioneel zwaar geladen derby Lazio Roma - AS Roma gingen fans tijdens en na de wedstrijd zwaar met elkaar én de politie op de vuist. Er was een indrukwekkende troepenmacht van de ordediensten nodig om het vuur in de heetgebakerde supporters te doven.

Ter info: Club Brugge - Anderlecht eindigde net als Lazio - AS Roma op 1-2. Maar dat zullen de betrokken supporters op deze wazige maandagmiddag wellicht niet meer weten. (SF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties