"Wonder nodig voor comeback Armstrong" Sport
"Wonder nodig voor comeback Armstrong"
Sport

"Wonder nodig voor comeback Armstrong"

Gevallen wielerheld Lance Armstrong, levenslang geschorst wegens dopinggebruik, heeft een mirakel nodig voor het herzien van zijn schorsing. "De teerling is geworpen", zo verklaarde John Fahey, de voorzitter van het Wereldantidopingagentschap (WADA) dinsdag.

In een interview met de BBC had de 42-jarige Armstrong maandag verklaard dat hij "100 procent transparant en eerlijk" wil zijn bij alle toekomstige onderzoeken naar dopinggebruik in het wielrennen. Hij wenst daarbij wel op dezelfde manier behandeld te worden als de andere renners die dopinggebruik bekend hebben.

Fahey heeft echter geen oren naar de verklaringen van Armstrong. Hij wijst op het feit dat de Amerikaan jarenlang dopinggebruik ontkend heeft. "Hij heeft niet meegewerkt", aldus de WADA-voorzitter. "Nooit heeft hij gezegd dat hij ons wou helpen." Het dossier-Armstrong kan volgens Fahey trouwens enkel heropend worden door het Amerikaanse Antidopingagentschap (USADA).

Begin dit jaar gaf Armstrong in een interview met Oprah Winfrey toe dat hij tijdens het grootste deel van zijn carrière doping gebruikte. 'The Boss' werd levenslang geschorst en moest zijn zeven eindzeges in de Tour de France inleveren. Volgens het USADA maakte Armstrong deel uit van het meest gesofisticeerde dopingsysteem in de sportgeschiedenis.

Belga, Foto AP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties