Yannick Carrasco haalt uit naar fans Rode Duivels: "Onaanvaardbaar, die fluitconcerten en boegeroep!" Sport
Yannick Carrasco haalt uit naar fans Rode Duivels: "Onaanvaardbaar, die fluitconcerten en boegeroep!"
Sport

Yannick Carrasco haalt uit naar fans Rode Duivels: "Onaanvaardbaar, die fluitconcerten en boegeroep!"

Aanstaande maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het EK op tegen Frankrijk. In de aanloop naar deze clash zal er echter nog wat goedgemaakt moeten worden tussen de spelers en de supporters. Afgelopen woensdag kwam het namelijk tot een confrontatie.

De Rode Duivels hadden op de laatste speeldag van de poulefase nog een kans om groepswinnaar te worden. Daarvoor was een overwinning tegen Oekraïne nodig, maar die bleef uit. Een erg matige wedstrijd eindigde zonder doelpunten, waardoor België slechts als tweede eindigde in de groep. Dit betekent dat ze in de volgende ronde direct tegenover de vice-wereldkampioen staan, en zelfs als ze die wedstrijd winnen, blijven ze in de zwaarste helft van het speelschema.

"Dit fluitconcert is onacceptabel!"

De supporters waren ontevreden over het gebrek aan inzet om de groepswinst te behalen en lieten dit na de wedstrijd duidelijk merken met een striemend fluitconcert vanuit het Belgische vak. De spelers waren daar niet blij mee. Aanvoerder Kevin De Bruyne vroeg zijn medespelers zelfs om niet naar de supporters te gaan om hen te groeten. Ook Yannick Carrasco steunde deze beslissing. "Niemand van ons is teruggekeerd uit de kleedkamer om de supporters te groeten. Dit hebben we samen beslist. We vinden dit fluitconcert onacceptabel," vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

(lees verder onder de video)

"Andere ploegen kregen applaus"

Carrasco, die in de tweede helft inviel, gaf aan dat de spelers zelf teleurgesteld waren over hun prestatie en het resultaat. "We hebben ons gekwalificeerd, daar zijn we als groep erg trots op. Daarom begrijpen we deze reactie van de fans niet," zei hij. "Als we aan het einde van de wedstrijd een doelpunt hadden geïncasseerd, had ik de kritiek begrepen. Nu hebben we laten zien dat we niet tevreden waren met het resultaat. Bovendien heeft nog geen enkel ander land tijdens het toernooi een fluitconcert van hun eigen supporters gekregen. Sommige ploegen, die vierde eindigden in hun groep en werden uitgeschakeld, kregen zelfs applaus."

(Bron: Voetbalnieuws)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties