Graham ondergaat waanzinnige transformatie nadat hij stopt met drinken: "Vroeger 30 pinten per weekend!" Stories
Graham ondergaat waanzinnige transformatie nadat hij stopt met drinken: "Vroeger 30 pinten per weekend!"
Stories

Graham ondergaat waanzinnige transformatie nadat hij stopt met drinken: "Vroeger 30 pinten per weekend!"

Een man die bier inruilde voor water en cafés voor sportscholen, is onherkenbaar twee jaar nadat hij geheelonthouder werd. Graham Todd, 44 jaar oud, onderging een transformatie nadat hij op video was vastgelegd terwijl hij dronken een shot achterover sloeg en later buiten bewustzijn raakte op een parkeerplaats. Sinds dat beschamende moment heeft hij geen druppel alcohol meer gedronken. Hij omschrijft zichzelf als een voormalige binge-drinker die elk weekend tot wel 30 pinten achterover sloeg.

Maar nu ziet hij er helemaal anders uit en voelt hij zich als een nieuw persoon, nadat hij meer dan 20 kilo is afgevallen door de drinksessies te vervangen door een strikt fitnessregime. In een interview met de Daily Star over zijn keerpunt in september 2021 zei hij: "Ik was naar een zakelijk evenement geweest dat ik organiseerde en toen ik de foto's ervan zag, zag ik er gewoon vreselijk uit. Ik viel flauw op een parkeerplaats... het kwam allemaal samen. Veel mensen hebben een moment waarop ze er genoeg van hebben, en ik wilde niet dat het mijne zou eindigen met een crash door drinken en rijden, en zo misschien iemand doden.”

"Toen ik foto's van mezelf zag, was ik in shock!"

Graham dronk voor het eerst toen hij 15 was, en het was gedurende de volgende 30 jaar een constante in zijn leven. Het werd nog prominenter in 2013, toen hij zijn eigen marketingbedrijf genaamd Spaghetti Agency oprichtte. Toen had hij de vrijheid om het tot een dagelijkse gewoonte te maken en zijn gezondheid ging geleidelijk achteruit. Zes jaar geleden had hij verontrustende bloedtestresultaten en hij liet zelfs hypnose doen om te voorkomen dat hij doordeweeks bier zou bestellen. Maar het zien van foto's van zichzelf dronken na de zakelijke bijeenkomst was de aanleiding voor verandering.

Hij herinnerde zich: "Toen ik de foto's zag, was ik in shock. Mijn broek hing van mijn achterwerk, T-shirt paste nauwelijks, mijn huid zag er vreselijk uit, mijn haar, mijn hele houding leek niet op die van een succesvol persoon. Het gebeurde zo geleidelijk, en zelfs mijn partner zegt nu: 'Ik kan niet geloven dat je zo zwaar bent geworden, wanneer is dat gebeurd'? Het ging dag na dag, en nu leer ik dat het op dezelfde manier weer naar beneden gaat, het duurt lang om weer terug te komen." En toen hem werd gevraagd of het stoppen met drinken de inspiratie was om fit te worden, zei hij: "Absoluut. Alleen stoppen met drinken helpt je niet om fit en gezond te worden.”

"Ik werd geobsedeerd door workouts"

"Maar wat drinken deed, was me dwingen om iets anders te gaan doen, dus binnen ongeveer vijf dagen schreef ik me in bij een online trainer,” ging hij verder. "Ik stopte met drinken en werd gewoon geobsedeerd door intensieve workouts in de garage, en nu ga ik elke dag naar de sportschool. Ik bereid al mijn voedsel voor, drink veel water en neem de juiste vitamines. Dit heeft een enorme leegte in mijn leven gecreëerd en in plaats van deze op te vullen met chocolade, snoep en junkfood, of andere verslavingen zoals gokken of pornografie, heb ik heel bewust een andere verslaving toegevoegd, namelijk fitness.”

"Mensen vrezen dat ze steeds weer lastige vragen zullen krijgen"

Graham begon zijn geheelonthouderij-reis door het op Facebook aan te kondigen om zichzelf verantwoordelijk te houden. Hij vertelde ook aan mensen over zijn wens om niet te drinken wanneer hij sociaal bezig was. De vader van twee deelt nu zijn ervaringen op TikTok, waar de meest gestelde vraag is hoe het is om nuchter te zijn in drinkomgevingen. Hij zei: "Het antwoord is dat het anders is en het kan vreemd zijn. Mensen vrezen dat ze erover zullen worden ondervraagd, zoals 'waarom heb je dat gedaan, je kunt er wel een paar nemen', je voelt je alsof je je kudde of groep mensen hebt verlaten.”

"Zonder alcohol is het voor sommige mensen allemaal wat eng"

"Mensen maken zich zorgen dat ze steeds weer moeten uitleggen waarom ze het hebben gedaan, dus ik heb het veel uitgelegd voordat ik uitging,” zei hij. "Veel mensen realiseren zich niet hoeveel alcohol je helpt om de persoon te zijn die je bent, omdat het je angst vermindert en je meer zelfvertrouwen geeft en delen van je hersenen uitschakelt. Als ze niet drinken is er voor mensen een beetje eng omdat ze zichzelf onder ogen moeten zien. Ze moeten een gesprek voeren met een vreemde in een bar of restaurant, van zakelijke bijeenkomsten tot daten.

"Zelf ben ik mijn hele volwassen leven nooit uitgegaan zonder alcohol. Nu is het gewoon anders en eerlijk gezegd was het ‘leuker’ toen ik dronken was, maar de nadelen daarvan wegen veel zwaarder dan de voordelen." Graham erkende dat hij af en toe het drinken mist, en beschreef deze momenten als triggers. Ze kunnen variëren van de zon die schijnt op een feestdag tot het ervaren van hoogte- of dieptepunten. Om de verleiding tegen te gaan, drinkt Graham onmiddellijk water en herinnert hij zichzelf waarom hij het doet.

(Bron: Daily Star - Foto's: Instagram Graham Todd)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties