"Ik moet mijn huisbazin nog 12.000 euro en ze wil dat ik haar in natura betaal. En haar zus mag meedoen..." Stories
"Ik moet mijn huisbazin nog 12.000 euro en ze wil dat ik haar in natura betaal. En haar zus mag meedoen..."
Stories

"Ik moet mijn huisbazin nog 12.000 euro en ze wil dat ik haar in natura betaal. En haar zus mag meedoen..."

Zoals jullie hier al eerder hebben kunnen lezen, heeft de Britse krant Daily Star een eigen ‘Tante Kaat’ genaamd Jane. De dame krijgt vragen van lezers die wat betreft hun leven in de slaapkamer met een of ander probleem geconfronteerd worden. En Jane probeert dan een goed advies te formuleren. Deze keer kreeg ze te maken met een man en een bijzonder verhaal over zijn huisbazin...

Ik ben nog veel geld schuldig aan mijn voormalige huisbazin en ze zegt dat ik het aan haar kan terugbetalen door… in bed met haar te duiken,” vertelde de man. “Ze zegt dat ik elke vrijdagavond naar haar huis kan gaan en haar ‘blij mag maken’.

Ik mag haar wel, maar echt niet op die manier, en ik voel me in het nauw gedreven. Als ik haar niet het volledige bedrag geef (ongeveer 12.000 euro), vrees ik dat ze mijn schuld aan iemand anders zal doorgeven - iemand die veel minder toegeeflijk is en veel enger...”

"Ik dacht dat ik zou erven van mijn opa"

“Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik in deze puinhoop terecht ben gekomen. Terug in 2018, toen ik voor het eerst in haar eigendom introk, was ik zelfstandig ondernemer en verdiende ik redelijk wat geld,” ging hij verder.

“Ik werkte in clubs als DJ en entertainer, maar ik gaf ook veel uit. Ik genoot van drankjes kopen en pronken met geld. Designerkleding en een snelle auto hoorden bij het plaatje en ik kon me de goede tijden niet voorstellen die zouden eindigen. Maar toen sloeg Covid toe en ging alles dicht.”

De man vertelde dat zijn huisbazin hem voor even uitstel van betaling gaf, terwijl hij ander werk zocht. “Maar toen kreeg ik een enorme belastingaanslag. Dom genoeg had ik verzuimd mijn belastingaangifte te regelen, dus kreeg ik ook nog een boete,” zei hij. “Ik vroeg haar om een lening omdat ik geloofde dat ik een erfenis zou krijgen van mijn zieke opa. Maar toen overleed hij zonder mij een cent na te laten, en bevond ik me in het rood. Op dit moment werk ik voor mijn oom en woon ik bij mijn zus.”

"Ze wil zelfs een trio met haar zus!"

“Maar mijn voormalige huisbazin is me niet vergeten. Ik had het idee om haar terug te betalen met klusjes - tuinieren, schilderen, autorijden, enz. Ze zei dat ze iets veel pittigers in gedachten had en begon alle pikante gunsten op te sommen die ik kon verlenen, van rollenspel tot een trio met haar zus. Ik ben geschrokken. Ze is net weer vrijgezel en heeft duidelijk iets te veel goesting, maar ze heeft veel contacten in de buurt waar ik niet aan de verkeerde kant van wil staan. Help!”

Zoals steeds had Jane wel wat advies in petto… “Je hebt de plicht om haar terug te betalen. Praat met je zus of oom en leg de situatie uit waarin je je bevindt. Bedenk een meer verstandige oplossing voor een regelmatig afbetalingsplan. Je moet voor jezelf opkomen. Ga naar je voormalige huisbazin en vertel haar dat er een andere oplossing moet zijn, omdat je niet bedreigd of gecompromitteerd wilt worden. Vraag haar waar er een compromis kan worden gevonden? Ze moet begrijpen dat in bed duiken geen optie is.”

"Ga naar de politie als je je bedreigd voelt"

“Ze denkt misschien dat ze alle troeven in handen heeft, maar je bent geen dwaas en je laat je niet bang maken of gebruiken. Hopelijk komt ze tot een verstandige regeling met je, maar als dat niet het geval is, raad ik je aan om professionele hulp te zoeken. Als je het gevoel hebt dat ze intimiderend of dreigend is, dan zou je dit misschien ook aan de politie en/of een advocaat moeten melden!”

(Bron: Daily Star - Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties