"Ik word helemaal hitsig van een stuk pizza. Als ik het ruik en proef, ben ik niet meer te houden!" Stories
"Ik word helemaal hitsig van een stuk pizza. Als ik het ruik en proef, ben ik niet meer te houden!"
Stories

"Ik word helemaal hitsig van een stuk pizza. Als ik het ruik en proef, ben ik niet meer te houden!"

De meesten van ons houden af en toe wel van een stuk pizza, of het nu gaat om een standaard smakelijke margherita, een vleesfestijn of iets meer op groenten gebaseerd voor de niet-vleeseters. En hoewel de meeste pizzafans genieten van de smaaksensatie bij het verorberen van hun favoriete pizza, is het meestal alleen de culinaire ervaring die gepaard gaat met een smakelijke maaltijd. Er zijn echter mensen die een beetje meer van pizza houden en zelfs ontdekken dat ze er seksueel door aangetrokken worden.

Eén persoon bekende dit op de vraag- en antwoordsite Quora, waar je de gemeenschap om advies kunt vragen. De anonieme persoon vroeg: "Waarom windt pizza me op?" Velen waren verbaasd over de situatie, maar deden hun best om advies te geven op de post die recentelijk weer opdook. Iemand antwoordde: "Tja, ik weet het niet. Dat is best een vreemde seksuele trigger. Er is niets echt sexy aan pizza. Ik vrees dat ik je niet kan helpen. Wijn daarentegen, dat is sexy."

Unieke smaken en voorkeuren

Een ander voegde toe: "Ik weet het niet. Waarom windt vis me op? Mensen zijn ingewikkeld. Het heeft waarschijnlijk te maken met hoeveel je ervan houdt, het begeert en het heerlijk vindt." Een andere gebruiker van de site was echter behulpzamer, omdat ze toevoegden: "Het is hetzelfde zintuiglijke pleziergebied van de hersenen dat voor jou gestimuleerd wordt door het zien/ruiken/proeven/voelen van pizza, zoals je dat hebt met seksuele opwinding. Ieder van ons is uniek in onze smaken en voorkeuren, en wat dat betreft fetisjen."

"Ik word helemaal hitsig van een stuk pizza. Als ik het ruik en proef, ben ik niet meer te houden!"

'Pizzafilia'

Volgens Urban Dictionary is er eigenlijk een term voor iemand die zich aangetrokken voelt tot pizza, en dat staat bekend als 'pizzafilia'. Een betrouwbaardere bron is Oxford Reference, die 'Sitophilia' noemt als seksuele opwinding veroorzaakt door voedsel. Er staat: "Het is waarschijnlijk het meest sociaal aanvaardbare type parafilie. Binnen studies die parafilie breder behandelen, heeft sitophilia nog niet de blijvende wetenschappelijke aandacht gekregen vanwege het gebrek aan duidelijkheid over of het een afwijkende of normale sekspraktijk vertegenwoordigt.” We denken dat we nooit meer op dezelfde manier naar een stuk pizza zullen kijken!

(Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties