"Mijn man duwde mijn hoofd in de huwelijkstaart. De dag erna vroeg ik al de scheiding aan!" Stories
"Mijn man duwde mijn hoofd in de huwelijkstaart. De dag erna vroeg ik al de scheiding aan!"
Stories

"Mijn man duwde mijn hoofd in de huwelijkstaart. De dag erna vroeg ik al de scheiding aan!"

Nadat ze de dag had bereikt die naar verwachting de gelukkigste dag van haar leven had moeten zijn, onthulde een vrouw dat ze nog niet eens één dag getrouwd was voordat ze om een scheiding vroeg. Dat moet toch wel een of andere vorm van record zijn, nietwaar? De bruid vertelde over haar niet zo gelukkige huwelijk in een brief aan de adviesrubriek Dear Prudence van Slate, waarin ze uitlegde dat haar liefdessprookje niet erg lang duurde.

Natuurlijk was dat niet haar oorspronkelijke plan geweest, maar ze realiseerde zich dat ze gewoon niet bij de man kon blijven met wie ze was getrouwd na een ongelukkig incident op hun trouwdag. De vrouw legde uit: "Ik heb me nooit druk gemaakt over trouwen, maar ik was er niet tegen. Dus toen mijn vriend in 2022 een aanzoek deed, besloten we ervoor te gaan. We namen allebei ongeveer de helft van de verantwoordelijkheid voor het organiseren van de bruiloft op ons, maar ik denk dat ik redelijk was in compromissen toen hij echt iets wilde."

"Ik had één belangrijke regel"

De vrouw vertelde dat ze één heel belangrijke regel had voor hun grote dag: "Hij zou geen taart in mijn gezicht wrijven tijdens de receptie." Het is niet helemaal duidelijk waarom de vrouw niet wilde deelnemen aan dit ‘spektakel’ - wij zouden vrijwel alles doen voor wat taart - maar ze had duidelijk haar besluit genomen. Ze vervolgde: "Hij is een redelijke man die me goed kent, dus dat deed hij niet." Nee, in plaats daarvan deed hij iets veel ‘dramatischer’…

De vrouw zei: "Hij greep me bij mijn achterhoofd en duwde mijn hoofd erin. Het was allemaal goed gepland, want hij had zelfs cupcakes als reserve voorzien.” Diepbedroefd door het hele voorval, zei de bruid dat ze de 'bruiloft verliet', en slechts één dag later vertelde ze haar nieuwe man dat ze 'klaar' waren. "Daar blijf ik bij," zei ze, maar ze kreeg wat tegenstand van haar dierbaren. "Iedereen is bij elkaar gekomen om me te vertellen dat ik hem een tweede kans moest geven," zei ze. "Dat ik overdreven reageerde vanwege mijn problemen. Ik heb na een auto-ongeluk van jaren geleden veel last van claustrofobie en ik raakte volledig in paniek toen ik in de taart werd geduwd en vastgehouden.”

via GIPHY

"Je moet enkel naar jezelf luisteren"

“Ik weet dat hij van me houdt, maar ik heb het moeilijk om nu van hem te houden,” ging ze verder. “Ik weet ook dat je niet mag opgeven bij de eerste hindernis. Heb ik misschien een vreselijke fout gemaakt!?” Relatietherapeute Prudence had zoals altijd wat advies. Ze zei: “Je vrienden en familie zijn niet degenen zijn die elke dag wakker moeten worden met een man wiens gedrag hen enorm afschrikt. Jij bent dat. Dus je hoeft alleen naar jezelf te luisteren. Zijn gedrag is een ernstige rode vlag. Hij toont weinig respect voor je. Ga door met je scheiding als jij denk dat dit het beste voor je is.”

(Bron: Slate)

(Intropic: Image by freepic.diller on Freepik)
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties