"Op mijn 15e stopte ik met school en was dakloos, maar nu ben ik multimiljonair. Zo deed ik dat..." Stories
"Op mijn 15e stopte ik met school en was dakloos, maar nu ben ik multimiljonair. Zo deed ik dat..."
Stories

"Op mijn 15e stopte ik met school en was dakloos, maar nu ben ik multimiljonair. Zo deed ik dat..."

Een man die op zijn vijftiende stopte met school en dakloos werd, is nu een multimiljonair. Simon Squibb had het niet makkelijk toen hij als tiener in een trappenhuis sliep. Maar nu, op 49-jarige leeftijd, is hij een selfmade man nadat hij zijn eerste bedrijf startte - een tuiniersbedrijf. Hij heeft geïnvesteerd in meer dan 70 bedrijven na een verblijf van 20 jaar in Hongkong, waar zijn bedrijf Fluid is ontstaan. Vervolgens verkocht Simon in 2015 Fluid aan het wereldwijde accountancy-bedrijf Price Waterhouse Coopers voor veel geld.

Tegenwoordig runt Simon HelpBnk, een netwerkapp waar oprichters van start-ups tips kunnen uitwisselen. "Mijn missie is om 10 miljoen mensen te helpen hun eigen bedrijf te starten en het onderwijssysteem te verbeteren,” zegt Simon. De ondernemer deelt ook zakelijke tips op Instagram, waar hij 375.000 volgers heeft. In zijn bio staat: "Dromen laten uitkomen #GevenZonderNemen. Help, Leer, Verdien bij HelpBnk!" Onlangs kocht hij een ongebruikt vier verdiepingen tellend trappenhuis, vergelijkbaar met waar hij vroeger in woonde.

"Plek waar mensen over hun dromen kunnen vertellen"

Simon heeft plannen om het om te bouwen tot een kantoorruimte zonder huur voor start-ups. Hij vertelde aan The Times: "Het sprak gewoon tot mijn verbeelding. Ik dacht aan mijn eerste bedrijf, een tuiniersbedrijf, terwijl ik sliep in een trappenhuis toen ik 15 was en dakloos was. Ik denk eigenlijk dat dit het toppunt van waanzin is als een trappenhuis nu wordt verkocht. We willen dit gewoon als ons kantoor gebruiken, waar we mensen kunnen ontmoeten en ze ons hun dromen kunnen vertellen."

(Bron: Daily Star)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties