Bertone onthult razendsnelle hypercar GB110 die rijdt op plastic afval Wheels
Bertone onthult razendsnelle hypercar GB110 die rijdt op plastic afval
Wheels

Bertone onthult razendsnelle hypercar GB110 die rijdt op plastic afval

Het Italiaanse designhuis Bertone viert zijn 110e verjaardag en om dat in stijl te doen, heeft het bedrijf een nieuwe hypercar onthuld met de naam GB110. Het bedrijf zegt dat de nieuwe auto de eerste zal zijn in een reeks limited-edition modellen, met de GB110 zelf beperkt tot slechts 33 exemplaren. Jean-Franck Ricci, CEO van Bertone, zegt dat de eerste leveringen van de GB110 in het voorjaar van 2024 kunnen worden verwacht.

Bertone beweert dat het ontwerp van de GB110 inspiratie put uit het Lancia Stratos Zero concept, met zijn enorme 'Apex Claw' zijventilatie, evenals de Alfa Romeo Bat Series en de wigvormige Alfa Romeo Carabo. Er zijn weinig technische details vrijgegeven, maar we weten wel dat de GB110 1.110 pk en 1.100 Nm koppel produceert. Bertone zegt dat de ‘mysterieuze’ aandrijflijn volledig kan rijden op brandstof gemaakt van gerecycled plastic.

Bertone onthult razendsnelle hypercar GB110 die rijdt op plastic afval

Die forse vermogenscijfers betekenen dat de GB110 in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en in 14 seconden 300 km/u haalt. Ter vergelijking: de nieuwe Mercedes-AMG One sprint in 15,6 seconden naar 300 km/u en de Bugatti Chiron in 13,1 seconden. Bertone beweert dat de GB110 een topsnelheid van 380 km/u haalt.

Ook hoge prioriteit voor ergonomie en comfort

Aan de krachtbron is een zevenversnellingsbak gekoppeld, maar Bertone heeft niet bekendgemaakt of dit een handgeschakelde of automatische transmissie is. Het vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd, die vooraan 21 inch en achteraan 22 inch meten. Bertone beweert dat ‘sterke acceleratie en een laag gewicht’ een prioriteit zijn voor de GB110, dus hoewel er tot nu toe weinig informatie is over het chassis, verwachten we een uitgebreid gebruik van koolstofvezel.

We weten wel dat de auto wordt aangedreven door onafhankelijke dubbele-wishbone ophanging, voor en achter, plus viervoudig instelbare dempers. Ook ergonomie en comfort hebben hoge prioriteit. Bertone beweert zelfs dat de GB110 ontworpen is voor dagelijks gebruik. Toch is het onwaarschijnlijk dat je er een in je plaatselijke winkelstraat zult zien, gezien de lage productieaantallen en een prijskaartje dat waarschijnlijk in de zeven cijfers zal lopen.

In de galerij hieronder vind je nog wat foto's van de GB110 van Bertone:

(Bron: Auto Express - Foto's: Bertone)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties