BMW schakelt van autorijden naar bootje varen met de futuristische speedboot 'The Icon' Wheels
BMW schakelt van autorijden naar bootje varen met de futuristische speedboot 'The Icon'
Wheels

BMW schakelt van autorijden naar bootje varen met de futuristische speedboot 'The Icon'

Tegenwoordig zijn ‘gewone’ auto’s niet genoeg meer, te gewoontjes zeg maar. En ook BMW is mee op die boot gesprongen, letterlijk. BMW heeft immers een productieklare boot gelanceerd in samenwerking met botenbouwer Tyde. ‘The Icon' maakte eerder dit jaar in mei al zijn debuut op het filmfestival van Cannes.

Met twee 100kW elektromotoren, aangedreven door zes BMW i3 accu's, kan de emissievrije Icon 50 zeemijlen afleggen (ongeveer 62 op het droge). Hij maakt gebruik van een draagvleugelboot om soepel te glijden met een snelheid tot 30 knopen. Blijkbaar vermindert 'foiling' - waarbij de romp zich boven het oppervlak bevindt en niet eronder zoals bij conventionele boten - de benodigde energie met wel 80 procent.

In Hollywood-stijl

De zeer vlakke romp van The Icon maakt een 4,5 meter brede ruimte aan de achterkant van de boot mogelijk, waardoor een ruime lounge-achtige cabine ontstaat. Het lijkt zoveel op een lounge dat er zelfs tapijten, zes 360 graden draaibare stoelen en individuele tablets binnen handbereik liggen. In het midden van het dek heeft de commandopost bediening in iDrive-stijl.

Maar dat is nog niet alles… Er is spraakbediening en een 32-inch touchscreen met 6k resolutie. Handig om alle Hollywood-kaskrakers op te bekijken tijdens het bootje varen. En over Hollywood beste gesproken, er is een 'on-board soundscape' van de Oscarwinnende componist Hans Zimmer. Hieronder kun je even binnenkijken in The Icon…

(Intropic: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties