Charles Leclerc ramt peperdure F1-auto van Niki Lauda uit 1974 in de muur in Monaco Entertainment
Charles Leclerc ramt peperdure F1-auto van Niki Lauda uit 1974 in de muur in Monaco
Entertainment

Charles Leclerc ramt peperdure F1-auto van Niki Lauda uit 1974 in de muur in Monaco

F1-piloot Charles Leclerc heeft niet zo’n bijster goede relatie met het F1-circuit van Monaco. In 2018 knalde hij achterop Brendon Hartley en haalde de finish niet. In 2019 probeerde hij Nico Hülkenberg in te halen en dat liep evenmin goed af.

In 2020 was er geen race en in 2021 veroverde hij zowaar de pole position. Maar… hij parkeerde zijn Ferrari tegen de muur en de auto was zodanig beschadigd dat Leclerc niet kon starten. Bestaat er dan een ‘Monaco vloek’ voor Leclerc. Ja hoor, en dat werd zondag op een pijnlijke manier duidelijk…

Leclerc nam deel aan de ‘Monaco Historique’ in een peperdure Ferrari 312 uit 1974, een wagen waarin Nikki Lauda nog heeft gereden. Het ging allemaal lekker tot hij in de Rascasse – naar eigen zeggen – de remdruk verloor en de bolide in de muur parkeerde. Pijnlijk! Over twee weken is er trouwens de Monaco GP. Als dit maar niet in z’n hoofd kruipt!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties