Deze auto werd verkozen tot 'saaiste auto aller tijden': "Had ook vaker pech dan dat hij reed!" Wheels
Deze auto werd verkozen tot 'saaiste auto aller tijden': "Had ook vaker pech dan dat hij reed!"
Wheels

Deze auto werd verkozen tot 'saaiste auto aller tijden': "Had ook vaker pech dan dat hij reed!"

Auto's zijn er in allerlei vormen, maten, geuren en kleuren. Hoewel we allemaal het liefst in een Lamborghini zouden rijden, is dat helaas slechts voor een klein deel van de autoliefhebbers weggelegd. De meesten van ons moeten genoegen nemen met een alledaagse, soms zelfs saaie auto. Maar nu hebben we zelfs de auto gevonden die de titel van 'saaiste auto aller tijden' verdient.

Plotseling voel je je een stuk zelfverzekerder met je eenvoudige auto op de oprit. Hoewel we enige kennis van auto's hebben, laten we het toekennen van de titel van saaiste auto ooit graag over aan de experts. In dit geval heeft Hagerty die taak op zich genomen. Al jarenlang is Hagerty een toonaangevende speler op het gebied van de waardering van klassieke auto's. Een betere kandidaat voor deze taak is nauwelijks denkbaar.

Saaiste auto ooit komt uit de jaren 80

In de lijst van de top tien saaiste automodellen aller tijden komen onder andere diverse Austins voor. Hagerty heeft deze lijst samengesteld door de deelnemers en winnaars van voorgaande jaren te analyseren. Hoewel de kleuren beige en bruin vaak worden geassocieerd met saaie en onopvallende auto's, heeft Hagerty ontdekt dat blauw de koploper is als het gaat om kleurkeuze voor saaie auto's.

Volgens Hagerty komt de saaiste auto ooit uit de jaren 80. Dat decennium staat bekend om de productie van voornamelijk eenvoudige en saaie auto's. Het automerk Austin heeft de twijfelachtige eer om de ‘winnaar’ af te leveren, namelijk de Austin Montego. “De Montego is net zo saai als Montego Bay uitnodigend is. En ondanks de belofte van het bedrijf dat de Montego de auto was die de bestuurder op de eerste plaats zette, stond de auto vaker langs de weg met pech dan dat-ie reed”, aldus James Mills, redacteur van Hagerty UK.

Deze auto werd verkozen tot 'saaiste auto aller tijden': "Had ook vaker pech dan dat hij reed!"

(Bron: Gewoon Voor Hem)

(Intropic: Image by Drazen Zigic on Freepik)
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties