Elektrische auto 'Microlino' van 14.900 euro moet gat in de markt dichten: "Auto's zijn vandaag te groot" Wheels
Elektrische auto 'Microlino' van 14.900 euro moet gat in de markt dichten: "Auto's zijn vandaag te groot"
Wheels

Elektrische auto 'Microlino' van 14.900 euro moet gat in de markt dichten: "Auto's zijn vandaag te groot"

D’Ieteren, een Belgische importeur en distributeur van auto’s, gaat een nieuwe kleine elektrische stadsauto invoeren en online verkopen. Het gaat om de Microlino. Die is slechts 2,5 meter lang en biedt plaats aan twee inzittenden. De basisprijs bedraagt 14.900 euro. D’Ieteren hoopt met de wagen het gat in de markt te dichten in een nieuw segment van mobiliteit. Dat staat te lezen op hln.be.

De Microlino – die in de eigen fabriek van het bedrijf in Turijn zal gebouwd worden – weegt 500 kilo, heeft een maximumsnelheid van 90 km/u (afhankelijk van de batterij) en een rijbereik van 90 tot 230 kilometer. De Microlino zal tijdens het autosalon van Brussel voorgesteld worden en de eerste exemplaren moeten begin volgend jaar arriveren.

“Wagens zijn te groot”

“De meeste wagens zijn vandaag de dag vaak te groot voor de manier waarop we ze dagelijks gebruiken. De grootte, het gewicht, het volume en de complexiteit van auto's zijn stuk voor stuk elementen die het verkeer kunnen belemmeren en die nadelig zijn voor het energieverbruik en zo ook voor de efficiëntie van mobiliteit”, klinkt het bij D’Ieteren. Bedoeling is dan ook het gat in de markt (mix tussen auto en tweewieler) met de Microlino te dichten.

“Hiermee investeert D'Ieteren verder in vlotte en duurzame mobiliteitsmiddelen, die een aanvulling zijn op de klassieke auto en die kenmerkend zijn voor de bedrijfsgeest die ons bedrijf al sinds zijn oprichting inspireert”, zegt Denis Gorteman, CEO D'Ieteren Automotive. “We werken ook nog steeds verder aan ons ambitieuze doel om de CO2-uitstoot te beperken in de mobiliteitsoplossingen die we aanbieden.” Hieronder vind je wat beelden van de Microlino.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties