Handige tips om te besparen op de kosten van een eigen auto Wheels
Handige tips om te besparen op de kosten van een eigen auto
Wheels

Handige tips om te besparen op de kosten van een eigen auto

Met een eigen auto voor de deur profiteer je de vrijheid die het je biedt. Je bent niet afhankelijk van het moment waarop de bus of trein in je dorp of stad vertrekt. Nadeel van een eigen auto kunnen de hoge kosten ervan zijn. Denk niet alleen aan de aanschaf van het voertuig, maar ook aan de kosten die je maandelijks betaalt: je autoverzekering, de brandstof en het onderhoud. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kunt besparen op deze kosten. Denk aan de goedkoopste autoverzekering afsluiten in België, het aanpassen van je rijstijl, het tijdig zelf uitvoeren van enig onderhoud aan de auto, enzovoorts. In dit artikel vind je enkele tips, die je hierbij helpen.

Tool voor het berekenen van je autoverzekering

De kosten van een autoverzekering berekenen is tegenwoordig heel eenvoudig. Je hoeft de verschillende verzekeraars niet handmatig af te gaan om de goedkoopste optie te vinden; gebruik een online tool die dit voor je doet. Zo’n tool bepaalt op basis van de gegevens die je deelt welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering aanbiedt. Het is onder meer afhankelijk van je woonplaats, de waarde van je auto en je leeftijd. Kijk niet uitsluitend naar de premie van een autoverzekering, maar let ook op de dekking die de verzekeraar biedt. Ga je voor een full-omnium autoverzekering, of heb je voldoende aan een BA-verzekering? Die laatste keuze kan je veel geld besparen.

Voer het onderhoud aan je auto deels zelf uit

Een deel van het onderhoud aan je auto voer je zelf uit. Denk bijvoorbeeld aan het periodiek, eens per maand of eens per twee maanden, controleren van de bandenspanning. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hogere rolweerstand en daarmee voor een onnodig hoog brandstofverbruik. Je kunt de bandenspanning op peil brengen bij de meeste tankstations. Ook het bijvullen van de verschillende vloeistoffen onder de motorkap kun je zelf doen. Bekijk eventueel een video op het internet, waarin dit wordt uitgelegd. Het helpt je een onnodig snelle slijtage aan de onderdelen van je auto te voorkomen.

Verschillende manieren om zuiniger te rijden

Er zijn verschillende manieren waarop je zuiniger kunt rijden. Pas je snelheid bijvoorbeeld aan: 100 km/u rijden is goedkoper, dan 130 km/u. Dat klinkt wellicht gek, daar je langer onderweg bent. Toch tonen verschillende onderzoeken aan dat het zo is! Daarnaast is het raadzaam om op een zo constant mogelijke snelheid te rijden. Constant optrekken en weer afremmen zorgt voor een hoog brandstofverbruik.

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties