Is dit de auto van de toekomst? Sony en Honda onthullen 'Afeela', met AI, virtual reality en geïntegreerde PS5 Wheels
Is dit de auto van de toekomst? Sony en Honda onthullen 'Afeela', met AI, virtual reality en geïntegreerde PS5
Wheels

Is dit de auto van de toekomst? Sony en Honda onthullen 'Afeela', met AI, virtual reality en geïntegreerde PS5

Sony en Honda hebben vorige week op de CES in Las Vegas – de grootste tech-beurs ter wereld – een nieuw EV-prototype onthuld met de naam Afeela. Het merk zal verschijnen op de eerste elektrische auto van de joint venture, die in 2026 in Noord-Amerika te koop zal zijn. Wordt dit de auto van de toekomst?

Er is nog veel onbekend over het nieuwe merk, maar de CEO van Sony Honda Mobility, Yasuhide Mizuno, zei dat de auto Sony's ervaring met AI, entertainment, virtual reality en augmented reality zal gebruiken om een unieke EV te presenteren. "Afeela vertegenwoordigt ons concept van een interactieve relatie waarbij mensen de sensatie voelen van interactieve mobiliteit en waarbij mobiliteit mensen en de maatschappij kan detecteren en begrijpen door gebruik te maken van sensoren en AI-technologieën," zei Mizuno.

Concurreren met o.a. Mercedes-Benz en BMW

Meer dan 40 sensoren, waaronder camera's, radar, ultrasoon en lidar, zullen over de hele buitenkant van het voertuig worden aangebracht. Hierdoor zal het voertuig beter in staat zijn, objecten te detecteren en autonoom te rijden. Volgens Mizuno zal Afeela drie hoofdthema's proberen te belichamen, waaronder autonomie, vergroting en affiniteit. Het prototype dat onthuld werd was een sedan met een lichtbalk over de voorkant, een gesloten grille en een hoogglans zwart dak. Zwarte wieldoppen en een lichtaccent boven de wielkasten waren enkele van de interessantere uiterlijke kenmerken.

Is dit de auto van de toekomst? Sony en Honda onthullen 'Afeela', met AI, virtual reality en geïntegreerde PS5

De nieuwe EV zal worden geprijsd om te concurreren met andere premium automakers, zoals Mercedes-Benz, BMW, Volvo en Audi. Sony heeft gezegd dat het verwacht dat zijn software abonnementsdiensten zal aanbieden, dus voertuigeigenaren zullen waarschijnlijk een maandelijks bedrag moeten betalen om toegang te krijgen tot bepaalde functies.

Tech- en entertainmentproducten

Begin 2022 kwam het nieuws naar buiten dat Sony een joint venture aanging met Honda met het uitdrukkelijke doel om in massa elektrische voertuigen te produceren en te verkopen. Een van de ideeën die werden geopperd voor de Honda-Sony auto was een volledig geïntegreerde PS5 voor gaming en entertainment. Met andere woorden, Sony ziet auto's - en EV's in het bijzonder - als een cruciaal platform voor de toekomst van zijn tech- en entertainmentproducten.

Natuurlijk ontwikkelt Honda zijn eigen reeks EV's, te beginnen met de Prologue, die wordt gebouwd in samenwerking met General Motors. De Prologue, die naar verwachting in 2024 te koop zal zijn, is Honda's eerste langeafstands-EV voor de Noord-Amerikaanse markt. Het markeert het begin van een golf van 30 hybride batterij-elektrische brandstofcelvoertuigen die Honda zegt uit te brengen tegen het einde van het decennium.

(Bron: The Verge - Foto's: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties