Mercedes zet aanval in op Tesla met nieuwe elektrische auto met groter rijbereik Wheels
Mercedes zet aanval in op Tesla met nieuwe elektrische auto met groter rijbereik
Wheels

Mercedes zet aanval in op Tesla met nieuwe elektrische auto met groter rijbereik

Mercedes-Benz heeft de strijd aangebonden met de Amerikaanse autobouwer Tesla op de markt voor elektrische voertuigen. Het Duitse bedrijf heeft namelijk een nieuwe elektrische auto onthuld met een grotere actieradius dan de huidige Tesla-modellen. Op de IAA-autoshow in München presenteerde Mercedes een productieconcept van zijn CLA-sedan, die naar verluidt meer dan 750 kilometer kan afleggen op één enkele lading.

Dit is een grotere actieradius dan de vernieuwde versie van Tesla's Model 3. Bovendien beschikt de auto over een batterijsysteem waarmee in slechts vijftien minuten opladen een extra bereik van 400 kilometer kan worden toegevoegd. Markus Schäfer, hoofd technologie bij Mercedes, verklaarde voorafgaand aan de autoshow: "We tillen het naar een hoger niveau. Deze auto is van groot belang vanuit innovatieperspectief en om de grenzen te verleggen van wat we met een productieauto kunnen bereiken."

(lees verder onder de tweet)

China

Mercedes heeft als doel om tegen het einde van dit decennium, waar mogelijk, uitsluitend elektrische voertuigen aan te bieden en is van plan om in samenwerking met partners acht batterijfabrieken op te zetten. Mercedes voelt de druk om zijn assortiment te versterken, vooral na teleurstellende verkoopcijfers in China, wat resulteerde in prijsverlagingen voor enkele van zijn elektrische modellen. In China geven klanten steeds vaker de voorkeur aan lokale merken zoals BYD en Nio, die gespecialiseerd zijn in het bouwen van elektrische voertuigen met software die is afgestemd op de lokale marktvraag.

(lees verder onder de tweet)

BMW

Ook concurrent BMW heeft op de autoshow zijn nieuwe concept voor elektrische auto's gepresenteerd, de 'Vision Neue Klasse'. BMW stelt dat deze nieuwe auto's sneller kunnen worden opgeladen en een grotere actieradius zullen hebben. Zowel BMW als Mercedes verwachten hun nieuwe elektrische voertuigen in 2025 in productie te nemen.

(Bron: hln.be - Intropic: Vid still YouTube Mercedes Benz)

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties