Met deze knop in je auto kan je gemakkelijk tot 10% aan brandstof besparen Wheels
Met deze knop in je auto kan je gemakkelijk tot 10% aan brandstof besparen
Wheels

Met deze knop in je auto kan je gemakkelijk tot 10% aan brandstof besparen

De benzineprijzen zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Om de impact op je portemonnee te beperken, is het verstandig om zuinig met brandstof om te gaan. Gelukkig kun je met een simpele knop in je auto tot wel 10% brandstof besparen. Dat is mooi meegenomen!

Brandstof is tegenwoordig behoorlijk duur. Wekelijks, of zelfs dagelijks, de tank moeten bijvullen is kostbaar, dus is het slim om zoveel mogelijk brandstof te besparen. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit te doen. De combinatie van het aircosysteem en de recirculatiestand biedt een eenvoudige en effectieve manier om brandstof te besparen.

Brandstof besparen met recirculatie 

Het knopje voor de recirculatiestand is tegenwoordig in de meeste auto's te vinden. Hoewel het oorspronkelijk bedoeld is om vuile buitenlucht buiten te houden, kan het ook een andere functie hebben. Door dit systeem te gebruiken wordt de auto gekoeld, waardoor de airconditioning minder hard hoeft te werken. Dit bespaart brandstof, en bij een elektrische auto ook elektriciteit.

(lees verder onder de afbeelding)

Met deze knop in je auto kan je gemakkelijk tot 10% aan brandstof besparen

Korte autoritten op warme dagen

Dit simpele trucje kan vooral op warme dagen tijdens kortere ritten tot wel 10% aan brandstof besparen. Het werkt het beste bij kortere ritten op warmere dagen, omdat de airconditioning bij hogere temperaturen aanvankelijk harder moet werken om de auto te koelen. Het kan ook helpen om de ramen open te zetten om hete lucht vooraf uit de auto te laten ontsnappen.

Waarschuwing

Maar let op, gebruik deze combinatie niet te lang, omdat er dan veel kooldioxide in de auto kan komen, wat negatieve effecten kan hebben op je rijcomfort. Voor korte ritten is dit prima, maar voor langere ritten is het verstandig om het systeem op een gegeven moment uit te schakelen.

(Bron: Man Man – Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties