NHTSA ijvert voor geluidsinstallatie hybride- en elektrische auto's Wheels
NHTSA ijvert voor geluidsinstallatie hybride- en elektrische auto's
Wheels

NHTSA ijvert voor geluidsinstallatie hybride- en elektrische auto's

We merkten het zelf al bij de Citroën C-Zero en recenter de Nissan LEAF, een geluidloze auto is niet alléén maar een zegen voor de omgeving. De momenten dat we gezapig achter een fietser die ons niet hoorde tuften, zijn niet op één hand te tellen. Gevaarlijker wordt het bij onoplettende voetgangers die denken dat ze de straat kunnen oversteken en bij t omkijken plots met een C-Zero worden geconfronteerd. De Amerikaanse NHTSA wil nu zelf dit probleem aanpakken door een aantal geluidsrichtlijnen te voorzien voor constructeurs van elektrische en hybride wagens.

In Japan hebben ze een gelijkaardige richtlijn al langer.

"Even as we make giant leaps forward with hybrid and electric vehicles, we must remain laser focused on safety," aldus  David Strickland, NHTSA Administrator. "With more and more quiet vehicles on the road, we have to consider their effect on pedestrians." De NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) is in Amerika een orgaan voor onderzoek, preventie en wetgeving rond de auto en alles in zijn omgeving.

Via Autoblog

Lees meer autonieuws op autofans.be

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties