Onderzoek toont aan dat er verband is tussen laag / hoog IQ en je automerk Wheels
Onderzoek toont aan dat er verband is tussen laag / hoog IQ en je automerk
Wheels

Onderzoek toont aan dat er verband is tussen laag / hoog IQ en je automerk

Een recent onderzoek heeft de intelligentie van automobilisten gerangschikt op basis van het merk van hun auto. De studie, uitgevoerd door Scrap Car Comparison, vroeg meer dan 2.000 automobilisten om een IQ-test te doen. De scores werden vervolgens uitgemiddeld afhankelijk van de auto die ze bezaten en zelfs of ze een gepersonaliseerde nummerplaat hadden of niet.

Uit de cijfers bleek dat Skoda-bestuurders met een gemiddelde van 99 het hoogste IQ van alle autobezitters hebben. Andere bijzonder intelligente bestuurders zijn mensen met een Suzuki, Peugeot en Mini. Aan de andere kant van de schaal bleken bestuurders van Land Rover (88,58), Fiat (90,14) en BMW (91,68) gemiddeld een lager IQ te hebben.

"Slim zijn, is jezelf en anderen veilig houden"

Uit het onderzoek bleek ook dat mensen met een gepersonaliseerde nummerplaat waarschijnlijk een lager gemiddeld IQ hebben dan mensen die dat niet hebben. Witte en grijze auto's zijn volgens het onderzoek ook een betrouwbare indicator voor intelligentie. Dan Gick, directeur van Scrap Car Comparison, zei: "Voor ons komt slim zijn achter het stuur neer op één ding: jezelf en andere bestuurders veilig houden en geen beslissingen nemen die iemand in gevaar brengen.”

"Dat gezegd hebbende, is het voor ons altijd interessant om wat dieper in te gaan op de verschillen in karakteristieken van bestuurders op de weg,” ging hij verder. “Het was dus fascinerend om te leren dat er waarheid schuilt in de perceptie dat Skoda-bestuurders bijzonder verstandig zijn. Het is echter goed om te onthouden dat andere onderzoeken hebben aangetoond dat een gemiddeld IQ ergens tussen de 85 en 115 kan liggen, dus bestuurders hoeven zich niet te schamen voor hun plaats op onze ranglijst.” Gick gaf nog mee dat het belangrijk is om een slimme en verstandige bestuurder te zijn, ongeacht de auto die je bezit.

(Bron: The Sun - Intropic: Warner Bros)

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties