Showgast rijdt Mercedes 300 SL Gullwing aan gort Wheels
Showgast rijdt Mercedes 300 SL Gullwing aan gort
Wheels

Showgast rijdt Mercedes 300 SL Gullwing aan gort

De onfortuinlijke eigenaar wilde hier en daar wat laten restaureren. De garagist stuurde zijn 26-jarig hulpje om de wagen op te halen en die deed er iets te stoer mee…

De Mercedes 300 SL Gullwing is een icoon. Tussen 1954 en 1957 werden er 1.400 exemplaren gebouwd, waarvan 1.100 stuks richting Amerika vertrokken. Tegenwoordig is een 300 SL haast onbetaalbaar.

De eigenaar van dit exemplaar deed met zijn Gullwing geregeld mee aan historische rally’s. Natuurlijk  moet zijn beestje wel eens onderhouden worden: dat vertrouwde hij toe aan Mechatronik, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in Mercedes-oldtimers. Mechatronic stuurde een werknemer uit om de wagen bij de klant op te halen: een 26-jarige knaap. In een flauwe bocht nabij Pleidesheim (Duitsland) ging het grondig mis: hij geraakte met het icoon op vier wielen de weg af.

De politie kwam ter plaatse en die kwamen al snel tot een besluit: “De maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur werd hier serieus overschreden”.

De schade aan de Benz wordt voorlopig voorzichtig geschat op 650.000 euro en wij kunnen ons voorstellen dat de eigenaar rondloopt met moordneigingen, al zal het de verzekering van Mechatronic zijn die voor de kosten moet opdraaien. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties