Taliban onthult eigen supercar aangedreven door Toyota Corolla-motor, waar vijf jaar aan gewerkt is Wheels
Taliban onthult eigen supercar aangedreven door Toyota Corolla-motor, waar vijf jaar aan gewerkt is
Wheels

Taliban onthult eigen supercar aangedreven door Toyota Corolla-motor, waar vijf jaar aan gewerkt is

De Taliban heeft een supercar onthuld waaraan ze de afgelopen vijf jaar hebben gewerkt, maar het is onwaarschijnlijk dat hij een grote bedreiging vormt voor de gevestigde supercar-bedrijven. Het voertuig, dat de naam Mada 9 draagt, is een prototype van een supercar die is gemaakt door een team van 30 ingenieurs van het Afghanistan Technical Vocational Institute (ATVI).

Het koetswerk ziet er strak uit, maar onder het oppervlak ligt een motor van een Toyota Corolla die het qua prestaties waarschijnlijk zwaar moet afleggen tegen de gevestigde supercars. ATVI-baas Ghulam Haidar Shahamat beweerde dat de ingenieurs de motor hadden aangepast om hem krachtig genoeg te maken om de bestuurder sneller te laten rijden dan je zou verwachten van een hatchbackmotor.

Taliban onthult eigen supercar aangedreven door Toyota Corolla-motor, waar vijf jaar aan gewerkt is

Er zijn ook plannen om in de toekomst een elektrische aandrijflijn in de auto in te bouwen, want ondanks de jarenlange ontwikkeling is de supercar nog steeds een prototype. Een woordvoerder van de Taliban noemde de ontwikkeling van de auto een eer voor Afghanistan en sprak over het prototype als voorbeeld van de wetenschappelijke ontwikkeling waartoe het land in staat is.

“Het internationale imago een impuls geven”

Andere functionarissen zeiden dat zij hoopten dat de ontwikkeling van de supercar het internationale imago van Afghanistan, dat niet erg positief is na de overname van het land door de Taliban, een impuls zou geven. Veel mensen uit Afghanistan probeerden het land te ontvluchten toen de Taliban weer aan de macht kwamen en diegenen die bleven waren uiterst bang voor wat het terugkerende regime zou doen.

Taliban onthult eigen supercar aangedreven door Toyota Corolla-motor, waar vijf jaar aan gewerkt is

Sinds de herovering van Afghanistan in 2021, na de geplande terugtrekking van de westerse troepen en de val van de burgerregering, heeft de Taliban de mensenrechten in het land hard aangepakt. Ondanks pogingen van de Taliban om te beweren dat zij een ‘modernere’ regering zouden leiden die onder andere vrouwen zou toestaan een bijdrage te leveren aan de samenleving, is gebleken dat deze woorden hol zijn.

Hoewel een woordvoerder van de Taliban beweerde dat zij ‘willen dat de wereld ons vertrouwt’, zeggen daden veel meer dan woorden en het uitbrengen van een supercar met Toyota-motor zal het internationale imago van Afghanistan waarschijnlijk weinig verbeteren…

(Bron: LADBible - Afbeeldingen: Twitter)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties