Vergeet Tesla of Mercedes, dit is het meest waardevolle automerk ter wereld Wheels
Vergeet Tesla of Mercedes, dit is het meest waardevolle automerk ter wereld
Wheels

Vergeet Tesla of Mercedes, dit is het meest waardevolle automerk ter wereld

De auto-industrie heeft momenteel wel te maken met een paar ‘hot items’, zoals daar zijn de sterke digitalisatie, tekorten aan chips en grondstoffen en het tijdperk van elektrisch rijden. En toch staan er twee autofabrikanten in de top tien van meest waardevolle merken ter wereld.

Het Interbrand’s Best Global Brands Report leert ons dat, net als vorig jaar, Apple het meest waardevolle merk ter wereld is. Daarna komen Microsoft, Amazon en Google. Een van de snelst groeiende bedrijven van het afgelopen jaar, Tesla, staat op de twaalfde plaats. Mercedes staat nog wat hoger op een achtste plek, maar is daarmee nog niet het meest waardevolle automerk.

Toyota meest waardevolle automerk

Die eer is immers weggelegd voor het Japanse Toyota, dat staat te pronken op zes in de lijst. De Japanners waren vorig jaar opnieuw de grootste autofabrikant ter wereld met meer dan tien miljoen geproduceerde voertuigen. BMW staat één plek achter Tesla (op 13) en alle andere automerken volgen al op respectabele afstand.

De honderd meest waardevolle merken uit de Interbrand-lijst zijn samen goed voor een totale waarde van 3,1 miljard euro, een stijging met 16% ten opzichte van 2021. Interessant detail: de top 10 van de ranglijst is met een merkwaarde van 1,65 miljard dollar meer waard dan de overige negentig merken samen. Alleen al de drie topmerken zijn goed voor 53 procent.

(Bron: hln.be - Intropic: Toyota)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties