Waarom je maar beter uit je doppen kijkt wanneer een motorrijder op zijn helm tikt Wheels
Waarom je maar beter uit je doppen kijkt wanneer een motorrijder op zijn helm tikt
Wheels

Waarom je maar beter uit je doppen kijkt wanneer een motorrijder op zijn helm tikt

Motorrijders die op hun helm tikken of een trappende beweging maken, lijken misschien agressief, maar deze gebaren hebben juist een positieve bedoeling. Wij leggen enkele typische motorgebaren en hun betekenis uit.

Als motorrijders samen op pad zijn en je ziet ze met hun linkerhand op hun helm tikken, betekent dit dat er politie in de buurt is. Dit waarschuwingssignaal, bekend als de ‘cop tap’, helpt andere motorrijders om voorzichtig te zijn, vooral bij snelheidscontroles.

Waarom maken motorrijders een 'trapgebaar'?

Een ander gebaar is het ‘trapgebaar’. Wanneer je ruimte maakt voor een motorrijder die tussen het verkeer doorrijdt, kan hij je bedanken met een trappende beweging. Dit is niet agressief bedoeld, maar een manier om dankbaarheid te tonen zonder de handen van het stuur te halen. Motorrijders kunnen niet altijd hun hand opsteken, vooral niet bij hoge snelheden of in druk verkeer.

V-teken

Met het stijgen van de temperaturen zien we meer motorrijders op de weg, wat soms tot misverstanden kan leiden tussen automobilisten en motorrijders. Motorrijders groeten elkaar vaak met een opgeheven linkerhand of een V-teken. Dit gebaar versterkt de gemeenschap onder motorrijders en draagt bij aan een veilige en vriendelijke sfeer op de weg.

(Bron: hln.be - Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties