105 miljoen ‘zware fraude’ witgewassen via amnestie

Tijdens de laatste fiscale regularisatieronde in 2013 is naast ‘gewoon’ zwart geld ook 105,4 miljoen euro aangegeven die afkomstig was van ‘ernstige fraude’. Het ging om inkomsten uit criminele constructies die veel verder gaan dan het achterhouden van geld voor de fiscus. Dat schrijft De Tijd.Tijdens de laatste regularisatieronde mochten ook zware fraudeurs zich ‘vrijkopen’ […]

Tijdens de laatste fiscale regularisatieronde in 2013 is naast ‘gewoon’ zwart geld ook 105,4 miljoen euro aangegeven die afkomstig was van ‘ernstige fraude’. Het ging om inkomsten uit criminele constructies die veel verder gaan dan het achterhouden van geld voor de fiscus. Dat schrijft De Tijd.
Tijdens de laatste regularisatieronde mochten ook zware fraudeurs zich ‘vrijkopen’ van vervolging als ze belastingen betaalden, plus een boete van 20 procent. Het bedrag van 105,4 miljoen staat in het jongste jaarverslag van de rulingcommissie die de regularisatiedossiers verwerkte.

Het jaarverslag onthult de verschillende types fraudegeld. Zo is er ook 1 miljard euro aangegeven uit ‘gewone fraude’ (belasting plus boete van 15 procent) en nog eens 1,4 miljard euro aan kapitalen die al fiscaal verjaard waren, zodat de fiscus ze niet meer kon belasten (geen belasting, wel een regularisatietarief van 35 procent).

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments