22-jarige Amsterdamse Rikkie Kollé wordt als eerste trans vrouw Miss Nederland News
22-jarige Amsterdamse Rikkie Kollé wordt als eerste trans vrouw Miss Nederland
News

22-jarige Amsterdamse Rikkie Kollé wordt als eerste trans vrouw Miss Nederland

Onlangs konden jullie hier nog lezen dat de Antwerpse Lennie Blockmans als trans vrouw meedingt naar het kroontje van België. Bij onze noorderburen valt er een nog straffer verhaal te noteren, want daar werd de 22-jarige Amsterdamse Rikkie Kolle gekroond tot Miss Nederland 2023.

“Met mijn deelname aan Miss Nederland 2023 wil ik een stemgeluid en rolmodel zijn voor alle jonge vrouwen en queer personen,” liet Kolle noteren op de website van de missverkiezing. “Ik weet als geen ander hoe het is om je alleen te voelen. Toen ik nog kleine Rik was en uit de kast kwam als transgender, was dat niet voor iedereen even makkelijk. Ook ikzelf ging eraan onderdoor.”

Rikkie zal ook Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing in El Salvador, waar ze de tweede trans deelnemer zal zijn. In 2018 nam Rikkie al deel aan Holland’s Next Top Model, waar ze de finale bereikte. Ze was de tweede trans vrouw die aan het programma meedeed. In 2015 won Loiza Lamers het programma.

Hieronder vind je wat leuke foto’s van de kersverse Miss Nederland:

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties