250.000 liter zwembadwater weggelopen in een nacht News
250.000 liter zwembadwater weggelopen in een nacht
News

250.000 liter zwembadwater weggelopen in een nacht

Woensdagochtend stond er nog slechts 35 cm water in het gemeentelijk zwembad van Lummen. “Onlangs was het water om een onverklaarbare reden al twee keer 20 cm gezakt. Waar die 250.000 liter water nu naar toe is, weten we niet”, zegt sportfunctionaris Patrick Clerckx.

Het zwembad is voor onbepaalde duur gesloten. Vandaag zal vermoedelijk kunnen uitgeklaard worden waarom het zwembad op amper een nacht nagenoeg volledig is leeggelopen. Dinsdag was het waterpeil al 20 cm gezakt. Toen werd er water bijgepompt tot het normale niveau. De watertemperatuur was daardoor gedaald van 29 naar 27 graden.

Waar de 250.000 liter water naar toe is, is een mysterie. De sportfunctionaris gaat ervan uit dat er ofwel een lek in de waterkuip zit of er een groot probleem is met het buizencircuit. "We weten niet waar het water naartoe is. Onze kruipkelder is kurkdroog en ook rond het zwembad zijn geen grondverzakkingen door het overtollig water," aldus Clerckx in de Nieuwe Gazet.

Foto: Redder Kurt Deferm stelde woensdagochtend vast dat er nog amper 35 cm water in het Lummense zwembad stond.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties