450 dolfijnen afgeslacht tijdens bloederige traditie op Faroereilanden (video)

Gisteren werden er op de Faroereilanden, tussen Schotland en IJsland, 450 dolfijnen gedood. Het gaat om een jaarlijkse traditie, waarbij in het ‘grindarap’-seizoen jacht wordt gemaakt op honderden dolfijnen. De traditie gaat terug tot in de tijd van de Vikingen, waarbij mannen tijdens de ‘overgangsrite’ hun kracht tonen. Wanneer een groep griend-dolfijnen gespot wordt, rennen […]

Gisteren werden er op de Faroereilanden, tussen Schotland en IJsland, 450 dolfijnen gedood. Het gaat om een jaarlijkse traditie, waarbij in het ‘grindarap’-seizoen jacht wordt gemaakt op honderden dolfijnen.

De traditie gaat terug tot in de tijd van de Vikingen, waarbij mannen tijdens de ‘overgangsrite’ hun kracht tonen. Wanneer een groep griend-dolfijnen gespot wordt, rennen ze massaal naar hun boten en sluiten ze de dolfijnen in, om ze op het strand af te maken. Van zodra de dieren in laag water terecht komen, krijgen ze haken in hun blaasgaten en hakken de mannen met grote messen in op hun nek. Het kan uren duren voor de dieren sterven aan bloedverlies.

Discussie

Volgens de regering van de Faroereilanden gaat het om een “menselijke traditie die deel uitmaakt van de lokale cultuur”. Dierenrechtenorganisaties als Sea Shepherd ijveren al lang om de slachtpartijen een halt toe te roepen.

Bekijk de beelden van een vorig ritueel (opgelet, gruwelijke beelden!):

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments