Aanzetter Tunesische strandterrorist leeft luxeleven op kap van werkende mens Actua
Aanzetter Tunesische strandterrorist leeft luxeleven op kap van werkende mens
Actua

Aanzetter Tunesische strandterrorist leeft luxeleven op kap van werkende mens

Het grote voorbeeld van de Tunesische strandterrorist die anderhalve week geleden een hoop strandtoeristen neermaaide, krijgt jaarlijks zo’n 70.000 euro uitkering van de Engelse staat. Normaal gezien moest ie al lang het land uitgezet zijn, maar dat blijkt geen sinecure te zijn...

De Egyptische haatpreker Hani al-Sibai heeft al meermaals bewezen dat hij een islamitische fanatiekeling is en niet van plan is om zijn haattirades in te tomen. Zo maakte hij een openlijk vreugdedansje toen een terrorist zich in 2005 opblies in de Londense metro, heeft hij duidelijke banden met Mohammed Emwazi, oftewel Jihadi John én was hij dé grote inspiratie voor Seifeddine Rezgui, de Tunesische terrorist die op anderhalve week geleden 38 mensen de dood injoeg met een Kalasjnikov op het strand van Sousse. Al-Sibai heeft immers een sterke band met de terroristische beweging Ansar al-Sharia, waar Rezgui deel van uitmaakte.

Onvoorstelbaar dat een haatpreker als Hani al-Sibai nog steeds in Londen mág wonen én dat bovendien nog extreem rijkelijk doet ook. Zo heeft hij een villa van een miljoen euro onder zijn terroristische krent én die van zijn vrouw en vijf kinderen. Daarnaast ontvangt hij ieder jaar 50.000 pond (70.000 euro) uitkering van de staat. Niemand kan met duidelijkheid zeggen waarom hij het land nog steeds niet uit ligt, maar voorlopig houden ze het op al-Sibai’s slinkse manier van het omzeilen van landuitzetting door het gebruik van de bescherming van de mensenrechten. Een lepe truc die de advocaat al vijftien jaar inzet om in Engeland te kunnen blijven wonen.

Ter vergelijking: moest een man met zijn vrouw en vijf kinderen in ons land leven van een uitkering, dan kreeg hij het volgende maandelijkse bedrag: 2944 euro, bestaande uit een leefloon van 1.122 euro, een huurtoelage van 242 euro en 1.580 euro aan kindergeld. Jaarlijks komt dat dus neer op een stevige 35.328 euro. Zonder een poot uit te steken, beste lezer. ’t Is maar dat je ’t weet. (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties