Adriaenssens: “Geen doofpot in Kerk gevonden”

De Commissie-Adriaenssens heeft geen doofpot voor seksueel misbruik in de Kerk gevonden. Dat zei haar voorzitter vrijdag. “We vonden geen aanwijzingen van stilzwijgen of afspraken om slachtoffers te negeren”, zei hij. Adriaenssens zei dat tachtig of negentig slachtoffers contact opnamen met iemand van de Kerk en dat de meesten gehoor kregen. De Commissie-Adriaenssens pleit in […]

De Commissie-Adriaenssens heeft geen doofpot voor seksueel misbruik in de Kerk gevonden. Dat zei haar voorzitter vrijdag. “We vonden geen aanwijzingen van stilzwijgen of afspraken om slachtoffers te negeren”, zei hij. Adriaenssens zei dat tachtig of negentig slachtoffers contact opnamen met iemand van de Kerk en dat de meesten gehoor kregen.

De Commissie-Adriaenssens pleit in haar rapport voor een herziening van de verjaringstermijn voor seksueel misbruik. Ze pleit ook voor een Dag van Slachtoffers in de Kerk. Die Kerk moet bovendien daderhulp organiseren, zwaardere interne straffen opleggen aan daders die zich pas melden nadat hun slachtoffer de zaak al bekend heeft gemaakt en een solidariteitsfonds voor slachtoffers oprichten.

JDW

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments