Apple onthult dat iPhones eindelijk zullen stoppen met autocorrectie van 'f**k' naar 'duck' News
Apple onthult dat iPhones eindelijk zullen stoppen met autocorrectie van 'f**k' naar 'duck'
News

Apple onthult dat iPhones eindelijk zullen stoppen met autocorrectie van 'f**k' naar 'duck'

Als je een iPhone hebt, en je gooit er al eens graag een Engels scheldwoord tussen, dan heb je vast al wel eens meegemaakt dat dit aangepast wordt. Of je nu f**k wilt zeggen en het verandert in ‘duck’, of je wilt s**t zeggen en het verandert in ‘shut’, er is niets irritanter dan het elke keer te moeten veranderen. De goede mensen bij Apple hebben echter eindelijk besloten om er iets aan te doen en zullen de autocorrectie aanpassen.

Tijdens de grote showcase van het bedrijf over al het spannends dat eraan zit te komen, zei de softwarechef van Apple, Craig Federighi, dat ze ervoor zullen zorgen dat je niet nóg bozer wordt door autocorrectie. “Er zijn momenten waarop je zo’n woord wilt typen, dat is volkomen normaal. We zullen nu ook ons toetsenbord laten begrijpen dat dit normaal is.”

Betere voorspelling van woorden 

Volgens CNET gebruikt het toetsenbord in iOS 17 een transformatormodel dat leert van wat je typt, een model dat ook wordt gebruikt door OpenAI. Het zal deze kennis gebruiken om je volgende woord beter te voorspellen. Het gaat hier niet alleen over scheldwoorden, maar bijvoorbeeld ook ‘dialect’ en al het andere dat autocorrectie tot nu toe maar al te graag aanpaste.

De update zal naar verwachting in juli beschikbaar zijn voor bètatests, voordat hij in september wordt vrijgegeven voor het grote publiek. Deze update zal ongetwijfeld veel mensen blij maken dat ze eindelijk een apparaat hebben dat hen begrijpt.

(Bron: CNET - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties