AstraZeneca kan dan toch dodelijk zijn, maar stoppen met dit vaccin is blijkbaar geen optie

AstraZeneca heeft dan toch zeldzame bijwerkingen

Er is nu dan toch een daadwerkelijk oorzakelijk verband tussen het AstraZeneca-vaccin en hersentromboses. Ook de chef vaccins van het Europees Geneesmiddelenbureau EMA geeft dat nu toe: “Dit komt onder jonge gevaccineerden vaker voor dan we zouden verwachten. Dat moeten we zeggen”.

In Europa lieten ondertussen enkele tientallen gevaccineerden de zeldzame trombose op, die overigens gepaard gaat met laag aantal bloedplaatjes. Wanneer je weet dat er wereldwijd al meer dan 20 miljoen mensen gevaccineerd zijn met AstraZeneca is de kans op zo’n trombose gigantisch klein, maar ze is dus wel aanwezig.

Wel of geen leeftijdsgrens voor AstraZeneca?

De WHO pleit ondertussen om wel verder te vaccineren met AstraZeneca ‘omdat de voordelen van het vaccin vele malen groter zijn dan de risico’s’. Sommige landen zoals Frankrijk hebben er ondertussen wel voor gekozen om dit vaccin enkel nog maar te geven aan 55-plussers omdat de trombose bij deze leeftijdsgroep nog veel minder voorvalt.

De acht Belgische ministers van Volksgezondheid zouden deze voormiddag samenkomen om te beslissen over AstraZeneca. Zal er een leeftijdsgrens komen voor dit vaccin in België of wordt er gewoon verder gevaccineerd voor iedereen? Wat wel zeker is, is dat er niet gestopt zal worden met AstraZeneca.

Bron: Nieuwsbad
1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Larry laffer
5 dagen geleden

En wat met zij die al trombose gehad hebben?