Beelden gaan viraal van hoe Brusselse politie ‘onnodig geweld’ en pepperspray gebruikt

Overbodig geweld of terecht gehandeld?

Afgelopen weekend vond La Boum 2 plaats in het Ter Kamerenbos. Er kwamen weer flink wat opstootjes tussen zo’n 2.000 jongeren en een ongeziene politiemacht. Eén persoon was ook bewusteloos nadat hij werd geraakt door een waterkanon.

Beelden gaan viraal van politie in Brusselse straten

Er gaan momenteel ook heel wat beelden viraal van hoe de politie nog aan het optreden was in de straten van Brussel tegen mensen. Volgens sommigen waren ze aan het uitdagen en hebben de agenten correct gehandeld. Anderen vinden het dan weer een vorm onnodig geweld en overbodig gebruik van pepperspray.

Minister Verlinden reageerde ondertussen ook al en zegt dat ze geen weet heeft van overbodig politiegeweld: “We moeten de analyse van het hele evenement nog maken. Ik heb veel vertrouwen in de politie en in het oordeel dat zij vellen op het moment dat het evenement aan het ontsporen was omdat relschoppers geweld gebruikt hebben. Ik heb op dit moment geen informatie waaruit blijkt dat de politie buitensporig geweld zou gebruikt hebben.”

3 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
khorre
12 dagen geleden

Doe toch normaal en ga lekker een wijntje drinken in een ander park met 3 vrienden, met wat afstand van anderen, ipv opzettelijk dit op te zoeken en provoceren.
Normaal mens ontwijkt problemen ipv naar agenten toe te lopen en die te ambeteren. (Karen)

Tom
12 dagen geleden

Je moet hier niet zo afgeven op de politie. Die proberen ook maar hun werk te doen.
Je wist al op voorhand dat het uit de hand zou lopen. Misschien vergeten hoe het vorige keer is misgelopen?
Ik vaag me af hoe jij zou reageren als er iemand op je werk komt en flessen en stenen naar je kop begint te smijten? Politie bellen?

Larry laffer
12 dagen geleden

Lang geleden zei een vriend die politieagent was “maatje als je zaterdag gaat betogen en er is rel kom niet voor mij staan want ik zal je niet herkennen, wij staan gewoonlijk tegen een overmacht van minstens 1 tegen 10 en zijn zo opgefokt om ons leven te verdedigen dat we gewoon niet zien wie voor ons staat en wat ze willen doen, het is kloppen of heel veel klop krijgen”. Ik stel dan ook voor dat al die paljaskes die zo mooi het zogezegde politiegeweld filmen en op internet plaatsen zelf eens in uniform in de rij gaan staan… Lees meer »